255
Αποψη του πάρκου στο Πεδίον του Αρεως: οι παιδικές χαρές στην περιοχή παραμένουν κλειστές εδώ και περίπου δύο μήνες | Wikipedia

Πάλι κλειστές οι παιδικές χαρές στο Πεδίον του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:10
Αποψη του πάρκου στο Πεδίον του Αρεως: οι παιδικές χαρές στην περιοχή παραμένουν κλειστές εδώ και περίπου δύο μήνες
|Wikipedia

Πάλι κλειστές οι παιδικές χαρές στο Πεδίον του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:10

Από τις 10 Σεπτεμβρίου οι δύο παιδικές χαρές του Πεδίου του Αρεως καθώς και εκείνη του λόφου Φινόπουλου παραμένουν κλειστές με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Ο τόσο σημαντικός χώρος για τη διασκέδαση των παιδιών, το μέρος που παίζουν και βρίσκονται με τους φίλους τους φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα για τις αρμόδιες Αρχές.

Ο λόγος που οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές είναι ότι έληξε η πιστοποίηση και άρα σε τυχόν ατύχημα η ευθύνη θα βαρύνει την Περιφέρεια. Είναι πιο ασφαλείς για τα παιδιά οι δρόμοι ή οι πλατείες από τις παιδικές χαρές; Οχι βεβαια. Αλλά προτεραιότητα δεν είναι η ασφάλεια των παιδιών, αλλά το βάρος της ευθύνης. Η αιώνια ευθυνοφοβία που την πληρώνουν οι πολίτες και κυρίως οι πιο ευάλωτοι, τα παιδιά.

Αραγε δεν ήξερε η Διεύθυνση Παρκών και Αλσών της Περιφέρειας ότι έληγαν οι πιστοποιήσεις; Το ήξερε, αλλά προφανώς αδιαφόρησε. Αν είχε ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης πριν από δύο μήνες, κλείνοντας μία μία τις παιδικές χαρές, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως» προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Κόκκαλη, όμως εκείνος «δεν ήταν διαθέσιμος».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε κράτησε τις παιδικές χαρές κλειστές επί εννέα μήνες.

Ετσι, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η πρωτοβουλία «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως» οργανώνει έξω από την κλειστή παιδική χαρά δίπλα στον Αγ. Χαράλαμπο μια γιορτή για τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση πολιτών πίεσε σημαντικά ώστε να σταματήσει η ασύστολη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

info

facebook: Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως

Website: Epimenoume.pedio.areos.gr

e-mail: [email protected]

τηλ. επικοινωνίας:  6944432462 (Δημήτρης Τσιαμπούρης)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...