272
Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής |

Κλείνουν τα χερσαία σύνορα στη Β. Ελλάδα – Τέλος στις διελεύσεις από την Κρυσταλλοπηγή

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 13:44
Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής
|

Κλείνουν τα χερσαία σύνορα στη Β. Ελλάδα – Τέλος στις διελεύσεις από την Κρυσταλλοπηγή

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 13:44

Το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα, ως ύστατο μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κλείνει το σημείο διέλευσης στην Κρυσταλλοπηγή. Ενισχύονται οι έλεγχοι παντού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπα, τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

Αυτό, τόνισε, αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας, όμως, συμπλήρωσε, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown και η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Οπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας,  από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, Από τη Νυμφαία θα εισέρχονται μόνο φορτηγά οχήματα.

Οσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας, ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οσον αφορά την άρση του lockdown, αρκέστηκε να πει ότι το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα το κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.  «Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι συνθήκες πολέμου, αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια», τόνισε και διευκρίνισε ότι προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προκύπτει  ανάγκη να κλείσουν τα αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...