366
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση της Δευτέρας | Δελτίο τύπου / POOL

Κλείνουν (και) τα εμπορικά την Τετάρτη – Τι εξαιρείται από το γενικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 14:02
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση της Δευτέρας
|Δελτίο τύπου / POOL

Κλείνουν (και) τα εμπορικά την Τετάρτη – Τι εξαιρείται από το γενικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 14:02

Στο κλείσιμο και των εμπορικών καταστημάτων προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η ενημέρωση για τα νέα μέτρα έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη (δεδομένου ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό).

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, οι φήμες περί επιβολής καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις (εμπορικά καταστήματα).

Αναλυτικά, από Τετάρτη ανοικτά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφοδοσίας, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, καθώς και οι τράπεζες.

Στην εξαίρεση από το γενικό lockdown υπάγονται σύμφωνα με πληροφορίες και τα μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, οι αποθήκες χαρτικών και απορρυπαντικών.

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα νέα μέτρα προβλέπεται ακόμη η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, που θα κλείνουν πλέον στις 22.00, καθώς και η  δυνατότητα λειτουργίας τους τις επόμενες τέσσερις Κυριακές.

Επιπρόσθετα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα τίθενται σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορονοϊού τίθεται το νοσοκομείο ΝΜΤΣ, ενώ παράλληλα μισθώνεται και η ιδιωτική κλινική «Attica» στην Ελευσίνα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Πρωθυπουργός ζητησε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπως οι εκκλησίες μείνουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή.

 «Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια της υγείας όλων των συμμετεχόντων, το briefing θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη.

Με σύμμαχο την τεχνολογία και τις σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος διεξαγωγής: Η εισαγωγική τοποθέτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω συνδέσμου live streaming και με την ολοκλήρωση θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτήσεων, σε ειδικό forum που θα δημιουργηθεί για αυτόν το σκοπό σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.
Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων, στην αίθουσα θα παρευρίσκονται μόνο όσοι είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι τεχνικά εφικτή η ζωντανή μετάδοση του briefing», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...