340
|

ΚΚΕ: Μην τολμήσετε και φέρετε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 18:17

ΚΚΕ: Μην τολμήσετε και φέρετε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 18:17

«Θέσεις μάχης» παίρνουν στο ΚΚΕ εν όψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τον τρόπο διεξαγωγής των πάσης φύσεως συγεντρώσεων, διαδηλώσεων, πορειών στο κέντρο των πόλεων.

Το σχέδιο νόμου τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, με τον Πρωθυπουργό να δίνει τον τόνο, λέγοντας ότι «δεν μπορεί 50 άτομα να κλείνουν τους δρόμους» (εδώ), στον Περισσό όμως, δεν είδαν με καλό μάτι τις προθέσεις της κυβέρνησης και εξέδωσαν προειδοποιητική ανακοίνωση.

Βασικό μήνυμα: «μην τολμήσετε και πειράξετε τις διαδηλώσεις» (στις οποίες άλλωστε έχει ιδιαίτερη έφεση ανέκαθεν το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ).

Αυτή είναι η πρόταση Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις: πώς θα τελειώσει η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών

«Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων» και «αν το κάνει, να ξέρει ότι θα έχει την τύχη άλλων παρόμοιων νόμων. Ο λαός με τους αγώνες του θα τον ακυρώσει στην πράξη», προεξοφλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «μετά το δικαίωμα στην απεργία,  επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό».

«Το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών, που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα», υποστηρίζει με αφορμή όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην σχετική παρέμβασή στο υπουργικό.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «εξοργιστικό, αλλά και ταυτόχρονα γελοίο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα, οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες».

Αυτά, τονίζεται, «οφείλονται στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τώρα θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου».

Στο πλαίσιο αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό  να απαντήσει «μαζικά σε αυτό το μπαράζ περιστολής συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών, γιατί το δόγμα “νόμος και τάξη” πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, που εμπορευματοποιεί περαιτέρω την υγεία και την Παιδεία και εμπλέκει την χώρα μας όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...