230
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο μικροσκόπιο το «Πόθεν Εσχες» της πρεσβυτέρας

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 16:05
Τα γραφεία της ΜΚΟ στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο μικροσκόπιο το «Πόθεν Εσχες» της πρεσβυτέρας

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 16:05

Στις προτεραιότητες της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος τέθηκε ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του πατέρα Αντωνίου και πρώην προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «Πόθεν Εσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της οργάνωσης.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «Πόθεν Εσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέσω του ελέγχου στα «Πόθεν Εσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρώτη υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα, προσέθεσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει ήδη υποβάλλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε διαμέρισμα (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...