243
|

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύθηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 12:46

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύθηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 12:46

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών τους προσώπων, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, προχώρησε τη Δευτέρα η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του, αν και έχει αποβιώσει.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Επίσης, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση, είτε αφορούν χορηγίες είτε  οτιδήποτε άλλο.

Εν τω μεταξύ, υπό διερεύνηση τελεί ένα ακόμη θέμα, αυτό για τον πραγματικό αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού» ανά τη χώρα.

Ενώ η «Κιβωτός του Κόσμου» δηλώνει ότι φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136, επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Εχει 136 παιδιά, το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα, γιατί είχε κάνει “λάθος” δηλώσεις. Εξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν λάθος από την Κιβωτό», παρατήρησε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...