188
Φωτογραφία αρχείου από rapid tests που γίνονται στην Ελλάδα | Menelaos Michalatos /SOOC

Κιβώτιο με 50 δείγματα Covid έμεινε στα αζήτητα για 12 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 16:56
Φωτογραφία αρχείου από rapid tests που γίνονται στην Ελλάδα
|Menelaos Michalatos /SOOC

Κιβώτιο με 50 δείγματα Covid έμεινε στα αζήτητα για 12 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 16:56

Με έκπληξη γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο κιβώτιο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κορονοϊού, το οποίο, όμως, είχε ληφθεί πριν από 12 μέρες!

Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 δείγματα είχαν λάβει υπάλληλοι του ΕΟΔΥ από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, είχαν παραμείνει στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της Λέρου αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες, χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα, κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ, σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών “ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό”».

«Οι ευθύνες της διοίκησης του ΕΟΔΥ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί για τη μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...