218
Η διαμαρτυρία γίνεται στα πρότυπα της γαλλικής | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κίτρινα Γιλέκα και στην πλατεία Συντάγματος – Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 14:11
Η διαμαρτυρία γίνεται στα πρότυπα της γαλλικής
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κίτρινα Γιλέκα και στην πλατεία Συντάγματος – Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 14:11

Συνταξιούχοι αλλά και μερικοί δεκάδες διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα, στα πρότυπα της διαμαρτυρίας στη Γαλλία, έκαναν την εμφάνισή τους διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος.

Τα ελληνικά Κίτρινα Γιλέκα έδωσαν ραντεβού μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που πραγματοποιούνται παρόμοιες διαμαρτυρίες και στο Παρίσι.

Η «πρωτοβουλία πολιτών για αλληλεγγύη στα Κίτρινα Γιλέκα» κάλεσε τον κόσμο να επιλέξει το χρώμα γιλέκου που επιθυμεί και να στείλουν όλοι μαζί από την Ελλάδα μήνυμα αλληλεγγύης στο κίνημα της Γαλλίας, το οποίο «αναγκάζει τον Μακρόν σε άτακτη οπισθοχώρηση».

Διαμαρτύρονται «για την ληστεία στη χώρα μας, που μας κάνει ανέργους, φτωχούς και μας στέλνει μετανάστες. Για την κατεδάφιση των μισθών και των συντάξεων μας. Για την αρπαγή των σπιτιών μας με τους πλειστηριασμούς και για τις αποκοπές ρεύματος.  Για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των μνημείων της χώρας μας».

Οι συνταξιούχοι με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!» συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος με σκοπό να κινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Με αυτή τη συγκέντρωση, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «κορυφώνουν έναν Μαραθώνιο” αγώνων από την αρχή του έτους, με πάνω από 150 τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις».

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου ενώ με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του μετρό στην πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστός. Οι συρμοί διέρχονταν χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...