581
Η τελευταία πράξη της αδιανόητης τραγωδίας εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Αρτας | YouTube/ERT

Κίνδυνος βεντέτας στην Αρτα: Συγγενείς απειλούν με λιντσάρισμα τον πατέρα που ξέχασε το μωράκι στο ΙΧ του

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 10:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/05/2023 13.30
Η τελευταία πράξη της αδιανόητης τραγωδίας εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Αρτας
|YouTube/ERT

Κίνδυνος βεντέτας στην Αρτα: Συγγενείς απειλούν με λιντσάρισμα τον πατέρα που ξέχασε το μωράκι στο ΙΧ του

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 10:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/05/2023 13.30

Φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε, νοσηλεύεται ο πατέρας που ξέχασε επί ώρες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του την 5,5 μηνών κορούλα του, με αποτέλεσμα το μωράκι να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν οι γιατροί του νοσοκομείου Αρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις προσπάθειές τους, το μωράκι ήταν νεκρό.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρτας δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε ενώπιον του  ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Κατά δήλωσή του, τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε βεντέτα, καθώς συγγενείς από την πλευρά της μητέρας απειλούν τον πατέρα με λιντσάρισμα. Η είσοδός τους στο νοσοκομείο έχει απαγορευθεί, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας.

Η σορός του βρέφους επρόκειτο να μεταφερθεί το πρωί της Τετάρτης στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα γίνει νεκροτομή αλλά και τοξικολογική και ιστολογική εξέταση, ώστε να διευκρινιστούν ακριβή αίτια του θανάτου. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο για ασφυξία.

Ολα έγιναν το πρωί της Τρίτης όταν η 27χρονη μητέρα έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και ακολούθως να πάει στη δική του δουλειά.

Ο πατέρας, όμως, δεν πέρασε ποτέ από τον βρεφονηπιακό, αλλά πήγε κατευθείαν στη δουλειά του. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του και το κλείδωσε ξεχνώντας ότι το μωράκι ήταν δεμένο στο παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του ΙΧ.

Στη συνέχεια, πήρε άλλο αυτοκίνητο της υπηρεσίας, προκειμένου να μεταβεί στη Λευκάδα.

Οταν η σύζυγός του σχόλασε και πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει το μωρό, άκουσε εμβρόντητη τους βρεφονηπιοκόμους να της λένε ότι δεν τους το είχαν φέρει εκείνη την ημέρα.

Γεμάτη αγωνία τηλεφώνησε αμέσως στον σύζυγό της ρωτώντας τον πού βρίσκεται το μωρό.

«Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο», ήταν η απάντηση που την έκανε να παγώσει από τρόμο.

Ο 37χρονος έτρεξε στο αυτοκίνητό του και βρήκε το κοριτσάκι δεμένο στη παιδικό κάθισμα χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.

Αμέσως το μετέφερε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί άρχισαν προσπάθειες ανάνηψης. Ηταν όμως αργά…

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις του στο Open, το ΙΧ του 37χρονου πατέρα είχε φιμέ τζάμια και για αυτό το μωρό δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς.

«Ηταν σε σημείο από όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε», εξήγησε.

«Το παιδί έφτασε στις 14.55  στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτέ και έπεσαν πάνω στο παιδί. Εκαναν πολλά περισσότερα από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία», είπε ο κ. Γιαννάκος, διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χτες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος», συμπλήρωσε στην περιγραφή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...