184
Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα | Reuters

Κίνδυνος από «αδέσποτες» νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2022, 12:16
Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
|Reuters

Κίνδυνος από «αδέσποτες» νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2022, 12:16

Για μεγάλο κίνδυνο από νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα προειδοποιεί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα που διαβιβάστηκε προς την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το ΕΚΣΕΔ επισημαίνει ότι ο ναυτιλιακός ακόλουθος Novorossiysk έλαβε οδηγία από το παράρτημα της διοίκησης θαλάσσιων λιμένων του Σότσι της Ρωσίας ότι «αρκετός αριθμός ποντισμένων θαλάσσιων ναρκών κοντά στα λιμάνια της Οδησσού, Οτσακόβ και Γιούζνι έχουν αποκοπεί από το σύστημα αγκυροβολίας με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται».

Οπως επισημαίνει το ΕΚΣΕΔ, τα πλοία με ελληνική σημαία που πρόκειται να καταπλεύσουν στην περιοχή έχουν ήδη ενημερωθεί.

Πηγές από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας, είπαν στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι εκατοντάδες νάρκες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα κινδυνεύουν να παρασυρθούν και να καταλήξουν στον Βόσπορο!

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις τοποθέτησαν πάνω από 400 νάρκες κοντά στα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοφ και του Γιούζνι.

Ομως, λόγω των καταιγίδων πολλά από τα καλώδια που τις συνέδεαν με τα αγκυροβόλιά τους έσπασαν, με αποτέλεσμα οι νάρκες να παρασύρονται προς τα δυτικά της Μαύρης Θάλασσας «υπό την επίδραση του ανέμου και του ρεύματος», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...