372
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΚΙΝΑΛ: Τι μας ζήτησαν Μωραΐτης και Τόλκας – δεν τα δώσαμε και πήγαν στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2019, 12:19

ΚΙΝΑΛ: Τι μας ζήτησαν Μωραΐτης και Τόλκας – δεν τα δώσαμε και πήγαν στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2019, 12:19

Ανοιχτή επίθεση κατά των δύο πρώην στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που έγιναν μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα κατά τον μίνι-ανασχηματισμό την Παρασκευή εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης σε δηλώσεις του είπε ότι ο Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας είχαν αιτήματα από το Κίνημα τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν και για αυτό έγιναν υπουργοί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Θέμα 104,6, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε καταρχάς ότι «μετά την υπουργοποίηση των Μωραΐτη και Τόλκα έφτασε η στιγμή να τα πούμε όλα».

Για τον μεν Αγγελο Τόλκα είπε ότι ζήτησε πέρυσι να γίνει γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μετά το συνέδριο του 2018, αλλά αυτό απορρίφθηκε. Του έγινε έπειτα πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που επίσης απορρίφθηκε.

«Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε να βρει καρέκλα αλλού», κατέληξε.

Ο έτερος νέος υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης κατά τον κ. Χριστοδουλάκη ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης, αίτημα που απορρίφθηκε.

Εκτοτε, κατά τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, απείχε επιδεικτικά και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας.

«Οταν του προτείναμε να μπει στο ψηφοδέλτιό μας, το αποδέχθηκε. Ωστόσο όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολη η εκλογή του, αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναζητήσει στέγη εύκολης υπουργοποίησης».

Ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τον Θάνο Μωραΐτη να εξηγήσει «τι εννοούσε όταν έγραφε ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει πάρει τρία όσκαρ: αποτυχίας, τυχοδιωκτισμού και διχασμού και ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει κανείς κόκκινο ή γαλάζιο χαλί σε κανέναν και δεν θα συνεργαστεί ποτέ με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό».

«Ολα αυτά άλλαξαν με την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη. Ο ορισμός της πολιτικής εξαγοράς. Φαίνεται ότι αμφότεροι Μωραΐτης και Τόλκας ήταν σε αναζήτηση καρέκλας» σχολίασε ο γραμματέας του Κινήματος.

Πρόσθεσε: «Καλή συμπόρευση λοιπόν με την κ. Παπακώστα, τον κ. Κουίκ, την κ. Κουντουρά, την κ. Χρυσοβελώνη, τον κ. Πολάκη και όλους εκείνους που αποτελούν τον υποτιθέμενο προοδευτικό πόλο».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά, ο κ. Χριστουλάκης έκανε λόγο για «πλασματικό προοδευτικό προσωπείο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Κατηγόρησε την  κυβέρνηση ότι «το μόνο που κάνει διαρκώς είναι να εξαγοράζει στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...