280
Φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ | INTIMEnews

ΚΙΝΑΛ: Να διερευνηθεί άμεσα το δημοσίευμα για το «παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 14:42
Φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
|INTIMEnews

ΚΙΝΑΛ: Να διερευνηθεί άμεσα το δημοσίευμα για το «παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 14:42

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής τις αποκαλύψεις απο την εφημερίδα «Παραπολιτικά» περί δράσης  παρακρατικού κυκλώματος με συμμετοχή πολιτικών, δικηγόρων, εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατά την περίοδο της διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συγκεριμένα σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρουν ότι «επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, η ΕΥΠ υπό τη διοίκηση του κ. Γ. Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα, η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως».

Με αφορμή εξάλλου σχετικό δημοσίευμα του protothema.gr, σημειώνουν ότι σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, αρχικά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Θεωρούν, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν προχώρησαν στις οφειλόμενες ενέργειες οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Κατόπιν αυτών, προσθέτουν οι ερωτώντες βουλευτές, «είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει έστω και τώρα διεξοδικά την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν. Ολα, τονίζουν, πρέπει να έρθουν στο φως, καθώς η Δημοκρατία δεν ανέχεται μεθοδεύσεις συγκάλυψης. Τα παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν και οι  υπεύθυνοι να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν είναι σε γνώση του θέματος ή εάν το έμαθαν από το δημοσίευμα, τι προτίθενται να κάνουν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, σε ποιες ενέργειες είχε προβεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως η ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό από την παραλαβή του ερευνητικού υλικού και μετά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...