481
Γεννηματά και Οθωνας σε παλαιότερη κοινή τους εμφάνιση. Ως διευθυντής του γραφείου της προέδρου, ο πρώην βουλευτής εκφράζει τις απόψεις της | YouTube/CreativeProtagon

ΚΙΝΑΛ κατά Ραγκούση και Σία: Εγιναν «άλαλα γιουσουφάκια» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2019, 11:56
Γεννηματά και Οθωνας σε παλαιότερη κοινή τους εμφάνιση. Ως διευθυντής του γραφείου της προέδρου, ο πρώην βουλευτής εκφράζει τις απόψεις της
|YouTube/CreativeProtagon

ΚΙΝΑΛ κατά Ραγκούση και Σία: Εγιναν «άλαλα γιουσουφάκια» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2019, 11:56

Ο Μανώλης Οθωνας θεωρείται ο κατ’ εξοχήν άνθρωπος της Φώφης Γεννηματά. Πρώην βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και -κυρίως- διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, θεωρείται πως ό,τι λέει απηχεί τις απόψεις της. Γι’ αυτό και η συνέντευξή του στο εβομαδιαίο φύλλο «Καρφί», όπου κατά τα άλλα ονειρεύεται ότι το ΚΙΝΑΛ έχει φτάσει στο 10%, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Οθωνας δεν διστάζει να αναφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα έχουν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και δέχονται να ακούν τα στελέχη της Κουμουνδούρου να καθυβρίζουν παλαιούς προέδρους του κινήματος και πρώην πρωθυπουργούς.

Είναι η χαρακτηριστική η απάντηση που δίνει στην ερώτηση: πώς σχολιάζετε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη και του Πάνου Σκουρλέτη στον Γιώργο Παπανδρέου;

«Και τα δύο κορυφαία αυτά στελέχη εξέφρασαν την άποψη τους με απόλυτη συνέπεια και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το ύφος και το ήθος των διατυπώσεων που χρησιμοποίησαν. Αυτοί ήταν και τόσοι είναι» είπε ο κ. Οθωνας, για να συνεχίσει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – προεξέχοντος του αρχηγού τους – έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας και συκοφαντώντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε προέδρους μας. Απλά ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο».

Ποιους εννοεί ο κ. Οθωνας ως «άλαλα γιουσουφάκια»; Δεν κατονομάζει κάποιον συγκεκριμένα αλλά είναι σαφές ότι πλέον από το ΚΙΝΑΛ και από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά δεν θα διστάζουν να επιτίθενται σε πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης  (υπουργοί της διακυβέρνησης  του ΓΑΠ τον οποίο ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «τοξικό»), ή σε άλλα στελέχη, όπως ο Νίκος Μπίστης και η Μυρσίνη Ζορμπά, που υπήρξαν θιασώτες του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, αλλά τώρα βλέπουν τον Παύλο Πολάκη να του λέει «άει κρύψου».

Σε μια άλλη θέση που έχει ενδιαφέρον, ο κ. Οθωνας απάντησε για το θέμα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και αν θα πρέπει να είναι πολιτικό ή μη πρόσωπο.

«Αυτή την συζήτηση περί πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων είναι προσχηματική. Προετοιμάζει το έδαφος για την ενδεχόμενη προσγείωση του κ. Μητσοτάκη σε επιλογές που υπαγορεύονται από τις εσωκομματικές πιέσεις που εντείνονται στο παρασκήνιο και εκδηλώνονται ολοένα και περισσότερο και στο προσκήνιο. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι, με βάση την πολιτική παράδοση και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτική αναφορά στη ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Για λόγους πολιτικής ευστάθειας και διαμόρφωσης των προϋποθέσεων συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της χώρας. Αν ο κ. Μητσοτάκης τελικά “ρυμουλκηθεί” στα αβαθή νερά μιας στενής κομματικής επιλογής εμείς θα έχουμε την δική μας πρόταση. Η παράταξη μας έχει το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα να διαθέτει επιλογές και από τον χώρο της πολιτικής αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων που μπορούν υπηρετήσουν με απόλυτη επάρκεια το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...