274
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά | George Vitsaras / SOOC

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί ΚΟ και Πολιτικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 22:36
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά
|George Vitsaras / SOOC

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί ΚΟ και Πολιτικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 22:36

Τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής συγκαλεί η Φώφη Γεννηματά εν όψει της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης και μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την ερχόμενη εβδομάδα (24-28/2) θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μεταξύ 9 και 13 Μαρτίου, αμέσως πριν δηλαδή την Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ που είναι προγραμματισμένη για 14-15 του ίδιου μήνα.

Στην Χ. Τρικούπη, αποσυνδέουν τις συνεδριάσεις των οργάνων με τις αναταράξεις που προκλήθηκαν μετά την επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς τη Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως οι συνεδριάσεις είχαν προγραμματιστεί και ήταν δεδομένες πολύ πριν την επίμαχη επιστολή καθώς ήταν γνωστό ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σημειώνεται ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων (ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου), ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να διαχωριστούν οι συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί άπλετος χρόνος για να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση.

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του PES προτίθεται να θέσει με έμφαση –εκτός από δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ– και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα ζητήσει εκ νέου τη συμβολή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα.

Μεταξύ των προτάσεων θα είναι η εμπλοκή της Frontex για τη φύλαξη των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο, κίνητρα αλλά και «πέναλτι» για το πρόγραμμα αναλογικής μετεγκατάστασης και στις 27 χώρες της ΕΕ (με άλλα λόγια, όποιος δεν δέχεται να πάρει πρόσφυγες να πληρώνει στα ταμεία της ΕΕ ή να έχει επιπτώσεις στα διαρθρωτικά προγράμματα) και τέλος την αναθεώρηση Δουβλίνου, με προτάσεις που θα ξεπερνούν εκείνη της γερμανικής πρότασης, η οποία δεν καλύπτει την ελληνική πλευρά πλήρως, κατά το ΚΙΝΑΛ.