233
Ο Σι Τζιπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο | EPA

Κίνα: Το νέο κόκκινο βιβλιαράκι είναι… ψηφιακό και μοιράζει πόντους στον λαό

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:07
Ο Σι Τζιπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο
|EPA

Κίνα: Το νέο κόκκινο βιβλιαράκι είναι… ψηφιακό και μοιράζει πόντους στον λαό

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:07

Το νέο Μικρό Κόκκινο Βιβλίο που κάνει θραύση στην Κίνα είναι… εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ και η συγγραφή του ανήκει στον πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

Τη «μελέτη του Σι για μια ισχυρή χώρα», όπως ονομάζεται η εφαρμογή, λάνσαρε τον Ιανουάριο το τμήμα κεντρικής προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το κατέβασμα και η καθημερινή του χρήση είναι υποχρεωτικά για όλα τα μέλη του, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους δασκάλους και καθηγητές.

Την Τρίτη, το πρόγραμμα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στη χώρα.

Οθόνη από την «μικρή κόκκινη εφαρμογή» του Σι Τζιπίνγκ

Το ψηφιακό κόκκινο βιβλίο του, περιέχει τις απόψεις του προέδρου της Κίνας, που θεωρείται ο ισχυρότερος μετά τον Μάο Τσε Τούνγκ, ο οποίος είχε κάνει διάσημο παγκοσμίως το… αναλογικό Μικρό Κόκκινο Βιβλίο, το οποίο διαβάζεται ακόμα και σήμερα, φανατικά από τους θαυμαστές του. Το βιβλίο του Μάο έχει πουλήσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια αντίτυπα.

Το Μικρό Κόκκινο Βιβλίο του Μάο Τσε Τουνγκ (EPA/ROLEX DELA PENA)

Οι χρήστες της «μικρής κόκκινης εφαρμογής» μπορούν να διαβάσουν τις απόψεις του Σι και κρατικές ειδήσεις, να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακά μαθήματα και να κερδίσουν πόντους με τη χρήση του. Οι πόντοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς από τους προϊσταμένους τους και το Κομμουνιστικό Κόμμα, τα μέλη του οποίου έχουν διπλασιαστεί από την εποχή του Μάο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...