202
Κάτοικοι της Ναντζίνγκ έσπευσαν να κάνουν μοριακό τεστ μετά το νέο ξέσπασμα στην πόλη τους | cnsphoto via REUTERS

Κίνα: Σε πτήση από τη Ρωσία οφείλεται η νέα έξαρση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 16:19
Κάτοικοι της Ναντζίνγκ έσπευσαν να κάνουν μοριακό τεστ μετά το νέο ξέσπασμα στην πόλη τους
|cnsphoto via REUTERS

Κίνα: Σε πτήση από τη Ρωσία οφείλεται η νέα έξαρση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 16:19

Η πόλη Ναντζίνγκ στην ανατολική Κίνα ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 184 από τις 20 Ιουλίου.

Η νέα μεγάλη έξαρση στη χώρα προκλήθηκε από το μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα.

Τα αποτελέσματα αλληλούχησης γονιδίων σε 52 περιστατικά που συνδέονται με την έξαρση, έδειξαν ότι όλοι προσβλήθηκαν από το στέλεχος Δέλτα, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντινγκ Τζίε, αναπληρωτής διευθυντής στο κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της πόλης.

Τα κρούσματα στην πρώτη φάση της έξαρσης αφορούσαν εργαζόμενους στο διεθνές αεροδρόμιο Nanjing Lukou, που καθάρισαν αεροσκάφος το οποίος είχε φθάσει από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντινγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλληλούχηση γονιδίου του ιού σε δείγματα από τους εργαζόμενους ήταν ίδια με αυτή ενός μολυσμένου επιβάτη από την πτήση.

«Αφού ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους, και καθώς τα μέτρα καθαρισμού και προστασίας δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, είναι πιθανόν κάποια μέλη του προσωπικού να μολύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί μεταξύ του προσωπικού καθαρισμού», δήλωσε ο Ντινγκ.

Η Κίνα ανακοίνωσε 64 κρούσματα COVID-19 στην ηπειρωτική χώρα για τις 29 Ιουλίου, συγκριτικά με 49 περιστατικά μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Εως τις 29 Ιουλίου, η ηπειρωτική Κίνα είχε συνολικά 92.875 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών λόγω του κορονοϊού παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.636.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...