198
Μια γυναίκα με μάσκα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σαγκάη | REUTERS/Aly Song

Κίνα: Σε καραντίνα 11 εκατ. πολίτες στη μάχη κατά του κοροναϊού

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 23:58
Μια γυναίκα με μάσκα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σαγκάη
| REUTERS/Aly Song

Κίνα: Σε καραντίνα 11 εκατ. πολίτες στη μάχη κατά του κοροναϊού

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 23:58

Η κινεζική πόλη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος ιός, έκλεισε τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συνέστησε στους πολίτες – γύρω στα 11 εκατομμύρια, μια Ελλάδα και κάτι – να μην φεύγουν από κει, μετέδωσαν την Τετάρτη τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων θα ανασταλούν από τις 10 το πρωί τοπική ώρα της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες.

Το μέτρο λήφθηκε σε μια προσπάθεια «δραστικής διακοπής εξάπλωσης του ιού, για τον αποφασιστικό περιορισμό της έξαρσης και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών», τονίζει η ειδοποίηση.

Εν τω μεταξύ, στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην επαρχία Χουμπέι, όπου το Γουχάν είναι η πρωτεύουσα, την ώρα που αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα της Τετάρτης (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην ίδια επαρχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...