161
Μεγάλο μέρος του Σινικού Τείχους δεν είναι επισκέψιμο | EPA/ROMAN PILIPEY

Κίνα: Πρόστιμο σε όσους σκαρφαλώνουν στο Σινικό Τείχος

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00
Μεγάλο μέρος του Σινικού Τείχους δεν είναι επισκέψιμο
|EPA/ROMAN PILIPEY

Κίνα: Πρόστιμο σε όσους σκαρφαλώνουν στο Σινικό Τείχος

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00

Λίγο πριν από την εορταστική περίοδο της «χρυσής εβδομάδας», οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν πρόστιμα σε όσους επιχειρούν να αναρριχηθούν στο Σινικό Τείχος, στα αφύλακτα σημεία του μνημείου.

Το «άγριο τμήμα» του τείχους είναι αυτό που δεν έχει συντηρηθεί και δεν είναι επισκέψιμο από τουρίστες.

Σε πολλά σημεία το τείχος βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και είναι επισφαλές για τουρίστες που κινδυνεύουν να πέσουν. Αλλού έχει αφεθεί σχεδόν στην αρχική του κατάσταση και χρειάζεται συντήρηση.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 200 μέχρι 30.000 γουάν (2,5 μέχρι 3.700 ευρώ), γράφει το BBC. Πάνω από 100 υπάλληλοι ασφαλείας θα είναι σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Παράλληλα, γίνονται αναζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τυχόν οργανωμένες εκδρομές στο άγριο τμήμα του Τείχους.

Οι Αρχές ευελπιστούν ότι η «χρυσή εβδομάδα» των διακοπών που έρχεται θα τονώσει κάπως τον εσωτερικό τουρισμό που επλήγη από την πανδημία. Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι θα επιστρέψουν για λίγο στις εστίες τους, φέτος μάλιστα με λίγη περισσότερη προθυμία, έπειτα από μήνες περιορισμών λόγω κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...