164
Αεροσκάφος της κινεζικής Sichuan Airlines σε διαδικασία προσγείωσης | EPA

Κίνα προς αεροσυνοδούς: Να φοράτε πάνες για να μην κολλήσετε κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 12:53
Αεροσκάφος της κινεζικής Sichuan Airlines σε διαδικασία προσγείωσης
|EPA

Κίνα προς αεροσυνοδούς: Να φοράτε πάνες για να μην κολλήσετε κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 12:53

Πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, η απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές ζητώτας από τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών της χώρας να φορούν… πάνες στη διάρκεια των πτήσεων!

Η σύσταση έχει στόχο να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό, καθώς έτσι, οι αεροσυνοδοί δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Πρόκειται για μέρος νέων οδηγιών προς τα πληρώματα των αεροσκαφών από τη ρυθμιστική αρχή. Οι πάνες αποτελούν προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την οδηγία, η οποία αφορά πτήσεις τσάρτερ προς περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο του κορονοϊού και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Σε αυτή την κατηγορία, εμπίπτουν περιοχές όπου οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 500 ανά ένα εκατομμύριο άτομα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας εξέδωσε οδηγίες 49 σελίδων προς τις αεροπορικές εταιρείες, για την αποφυγή διασποράς του SARS-CoV-2.

Εκτός από πάνες, συστήνεται στο πλήρωμα να φορά μάσκες, γάντια, χειρουργικά σκουφάκια, προστατευτικά γυαλιά, ρουχισμό μιας χρήσης και ποδονάρια πάνω από τα παπούτσια τους. Με άλλα λόγια, ό,τι φορά το υγειονομικό προσωπικό στα χειρουργεία.

Η σύσταση για πάνες δεν αφορά τους πιλότους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...