250
Νεόνυμφοι Κινέζοι ποζάρουν στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο | EPA/WU HONG

Κίνα: Με μαζικούς γάμους αφήνουν πίσω τη χρονιά της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:45
Νεόνυμφοι Κινέζοι ποζάρουν στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
|EPA/WU HONG

Κίνα: Με μαζικούς γάμους αφήνουν πίσω τη χρονιά της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:45

Πάνω από 600.000 ζευγάρια στην Κίνα επέλεξαν να παντρευτούν την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών για την εθνική εορτή, στην πρώτη εκδήλωση αυτού του είδους από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ηταν η «χρυσή εβδομάδα», την οποία προτιμούν πολλά ζευγάρια, φέτος όμως λόγω κορονοϊού είχε μια διαφορετική διάσταση. Πολλοί γάμοι, εξάλλου, είχαν ακυρωθεί μέχρι να έλθουν υγειονομικά καλύτερες ημέρες.

Η πλατφόρμα υπηρεσιών γάμου Hunliji ανέφερε ότι πάνω από 600.000 ζευγάρια εγγράφηκαν για να τελέσουν τον γάμο τους τη «χρυσή εβδομάδα», αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχεση με πέρυσι.

Στη Γουχάν, την πόλη-εστία της πανδημίας, 99 ζευγάρια παντρεύτηκαν μαζί – κάποιοι ήταν εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας στα νοσοκομεία. Ακόμα και στις εγκαταστάσεις της αεροπορίας του Ναυτικού στο Νινγκμπό έγιναν 15 γάμοι.

Στα κοινωνικά δίκτυα, ένας άνδρας ανέφερε ότι είχε να πάει σε 23 γάμους μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι τα δώρα και τα άλλα έξοδα του κόστισαν περίπου ένα μηνιάτικο.

Με ή χωρίς κάποια υποχρέωση για γάμο, σχεδόν ένας στους δύο Κινέζους μετακινήθηκε αυτές τις ημέρες μέσα στη χώρα, ανέφερε ο Guardian. Οι Αρχές τους υπολογίζουν σε 637 εκατ. ανθρώπους, που ξόδεψαν περίπου 70 δισ. δολάρια.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και σε κινηματογράφους που λειτουργούν πλέον όπως και πριν από την πανδημία.

Παρά τα μέτρα και το αυστηρό lockdown, η οικονομία της Κίνας χτυπήθηκε σε αναλογικά μικρότερο βαθμό από τις δυτικές οικονομίες. Υπολογίζεται ότι το 2020 η ανάπτυξη θα είναι 1,5% με 2,5%, αρκετά μικρότερη από την αρχική πρόβλεψη προ πανδημίας, αλλά οπωσδήποτε πολύ καλύτερα από τη βαθιά ύφεση που αναμένεται σχεδόν οπουδήποτε αλλού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...