292
Ενα από τα σκυλιά ράτσας τσόου τσόου, μεταμφιεσμένο σε πάντα | Reuters

Κίνα: καφέ «μεταμφίεσε» σκυλιά σε πάντα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 21:44
Ενα από τα σκυλιά ράτσας τσόου τσόου, μεταμφιεσμένο σε πάντα
|Reuters

Κίνα: καφέ «μεταμφίεσε» σκυλιά σε πάντα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 21:44

Εντονη κριτική αντιμετωπίζει ένα καφέ ζωών στην Κίνα γιατί ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνιση των έξι σκυλιών του βάφοντάς τα.

Το cute pet games καφέ βρίσκεται στην πόλη Τσεκντού, σε μια περιοχή φημισμένη για τον μεγάλο πληθυσμό πάντα που ζουν στο εσωτερικό της. Μπαίνοντας κανείς στο καφέ θα νόμιζε πως έχει μπροστά του 6 μικρά ασπρόμαυρα αρκουδάκια. Στην πραγματικότητα, όμως, θα στεκόταν μπροστά σε κουτάβια της ράτσας τσόου τσόου, βαμμένα ώστε να μοιάζουν με πάντα.

Μόλις έναν μήνα μετά τα εγκαίνια του καφέ, βίντεο που έδειχνε τα  κουτάβια-πάντα έγινε viral στα κινεζικά social media, με τον ιδιοκτήτη, μάλιστα να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν το αντίστοιχο… makeover στα κατοικίδιά τους στην τιμή των 190 ευρώ.

Οπως ήταν λογικό, οι χρήστες του ίντερνετ είχαν κάτι να πουν για τη μεταχείριση των σκυλιών, τα οποία αγοράστηκαν ήδη βαμμένα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη. «Αυτά τα καφέ ζώων νοιάζονται μόνο για τα λεφτά» σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πιο… δημιουργικός επικριτής του καφέ είπε: «Προτείνω να βάψουμε τον ιδιοκτήτη των σκυλιών ασπρόμαυρο».

Σύμφωνα με ειδικούς, η βαφή του δέρματος των σκυλιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τους τετράποδους φίλους μας. «Τα σκυλιά είναι σκυλιά. Είναι ζωντανά όντα και βάφοντας τα δεν θα τα μετατρέψεις σε πάντα. Απλώς τα πληγώνεις για να μοιάζουν όπως σου αρέσει εσένα».

Σε κάποιους, όμως, άρεσε η… μεταμφίεση των κουταβιών, με έναν χρήστη του wiebo, της κινεζικής εκδοχής του twitter, να γράφει: «Είναι το δικό σου σκυλί, οπότε εσύ αποφασίζεις. Πολύ γλυκό».

Μετά την αντίδραση του κόσμου, ο λογαριασμός του καφέ στο wiebo ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει την υπηρεσία βαφής στους πελάτες και διαβεβαίωσε πως τα κουτάβια είναι απολύτως υγιή.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του καφέ είπε: «Η Τσενκντού είναι το σπίτι των πάντα. Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...