720
H φωτογραφία της Κιμ Καρντάσιαν με τα παιδιά της με παραδοσιακές φορεσιές κατά την επίσκεψη της φαμίλιας στην Αρμενία. Την ανήρτησε η ίδια στο Instagram | Instagram/Kim Kardashian/CreativeProtagon

Κιμ Καρντάσιαν, η ακτιβίστρια: πανηγύρισε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 22:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/10/2019, 13:01
H φωτογραφία της Κιμ Καρντάσιαν με τα παιδιά της με παραδοσιακές φορεσιές κατά την επίσκεψη της φαμίλιας στην Αρμενία. Την ανήρτησε η ίδια στο Instagram
|Instagram/Kim Kardashian/CreativeProtagon

Κιμ Καρντάσιαν, η ακτιβίστρια: πανηγύρισε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 22:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/10/2019, 13:01

Πίεση για μια πολιτική απόφαση δεν ασκούν πλέον μόνο οι πολιτικοί και τα λόμπι τους. Η συστράτευση μιας διασημότητας σε ένα σκοπό μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό όπλο – αν όχι για τους πολιτικούς, έστω και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Η βασίλισσα των τηλε-ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν ήταν από αυτούς που ζήτησαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων – κάτι που έγινε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία.

Χθες, πριν από την ψηφοφορία έγραφε στο Twitter: «Είναι κάτι προσωπικό για εμένα και για τα εκατομμύρια των Αμερικανών που κατάγονται από τους επιζώντες μια γενοκτονίας. Πάρτε τηλέφωνο στο Κογκρέσο και πείτε τους ότι είναι ώρα να δράσουν!»

Μερικές ώρες αργότερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θριαμβολόγησε για την συντριπτική πλειοψηφία: «Δείτε αυτούς τους εκπληκτικούς αριθμούς».

Ανάμεσα σε tweet όπου διαφημίζει τα προϊόντα της και τις δραστηριότητες της οικογένειάς της, η Καρντάσιαν είπε και δυο λόγια  και για την πατρίδα των προγόνων της. Το «φωνάζει» εξάλλου η κατάληξη του αρμενικού επωνύμου – από την πλευρά του αποθανόντα πλέον πατέρα της.

Η Καρντάσιαν βλέπει όμως μέλλον στον κοινωνικό ακτιβισμό πέρα από την τηλεοπτική υπερέκθεση της ίδιας και της οικογένειας της.

Η Κιμ Καρντάσιαν, αριστερά, με την αδελφή της Κόρτνεϊ κατά την επίσκεψή τους στην Αρμενία, στις αρχές Οκτωβρίου του 2019 (Vahram Baghdasaryan/Photolure via REUTERS)

Πέρυσι είχε γίνει δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο όπου του εξέθεσε τις ιδέες της για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Τραμπ υπέγραψε νόμο που δίνει στους δικαστές το περιθώριο για διαφορετική, επιεικέστερη, αντιμετώπιση κάποιων αδικημάτων.

Και βέβαια, ωφελημένη είναι και η Αρμενία που μπορεί να κεφαλαιοποιεί την παρουσία της Κιμ για να περάσει το μήνυμά της. Από το να ξοδεύει μεγάλα ποσά σε λόμπι, δύο-τρία tweet είναι αρκετά. Ακόμα δε καλύτερο αν η όλη υπόθεση επισφραγιστεί με μια ανάρτηση της Καρντάσιαν στο Instagram, όπου η διασημότητα μετρά 150 εκατ. ακολούθους!

Ετσι, μετά το ψήφισμα του Κογκρέσου -και εν αναμονή της σχετικής συζήτησης στηΓερουσία- η Κιμ Καρντάσιαν ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία της με τα παιδιά της κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αρμενία. Ολοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...