451
O παχύσαρκος Κιμ με την κόρη του σε καρέ του περασμένου Μαΐου: δείχνει «κομμένος» από την αϋπνία και τις καταχρήσεις | KCNA via REUTERS

Κιμ 140 κιλών, άυπνος και με μαύρους κύκλους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 19:57
O παχύσαρκος Κιμ με την κόρη του σε καρέ του περασμένου Μαΐου: δείχνει «κομμένος» από την αϋπνία και τις καταχρήσεις
|KCNA via REUTERS

Κιμ 140 κιλών, άυπνος και με μαύρους κύκλους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 19:57

Τις τελευταίες ημέρες πύκνωσαν τα δημοσιεύματα στα Δυτικά media όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν. Ολα τα σχετικά ρεπορτάζ βασίζονται στις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας. Οι κατάσκοποι της Σεούλ παρατηρούν επισταμένως και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης φωτογραφίες του Κιμ και εξάγουν το συμπέρασμα ότι είναι και πάλι υπέρβαρος και ταλαιπωρημένος.

Ο πάνω-κάτω 40άρης Κιμ (διότι είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία γεννήσεώς του) εικάζεται ότι ζυγίζει περί τα 140 κιλά σήμερα, έπειτα από τη θεραπεία που έκανε το 2021 και έχασε περί τα 20 κιλά. Ξανακύλησε, σαν να λέμε. Οι Νοτιοκορεάτες ισχυρίζονται ότι από την ημέρα που κληρονόμησε την εξουσία ο Κιμ «φορτώνει» 6-7 κιλά κάθε χρόνο. Η εξαφάνισή του, το 2021, για έναν μήνα, αποδόθηκε στην ειδική θεραπεία απώλειας βάρους, όμως υπήρξαν και φήμες περί σοβαρής ασθενείας.

Τώρα, ένας άλλος Κιμ, ο Κιμ Κιού-χιούν, διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Σεούλ, διατείνεται ότι ο «βορειοκορεάτης ασθενής» με τα 140 κιλά έχει και πρόβλημα διαταραχής ύπνου. Πρόκειται για πάθηση που επιβαρύνει με πάχος τον οργανισμό. Πώς γνωρίζουν οι νότιοι κατάσκοποι ότι ο αρχηγός του εχθρικού καθεστώτος δεν αναπαύεται καλά;

«Ανακαλύψαμε ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ ενδιαφέρονται πολύ για τις τελευταίες επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα του ανήσυχου ύπνου και μελετούν τη δράση του φαρμάκου Zolpidem, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αϋπνίας». Και όντως, σχολίασε η Corriere, οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Κιμ τον δείχνουν με μαύρους κύκλους.

Βέβαια, το θέμα της υγείας του ηγέτη είναι κρατικό μυστικό στη Βόρεια Κορέα, τόσο πολύ μάλιστα, που στα σπάνια ταξίδια στο εξωτερικό ο Κιμ παίρνει μαζί του την προσωπική τουαλέτα του, ώστε να μην αφήνει υλικό προς ανάλυση στους ξένους.

Το βρετανικό μέσο Τelegraph έδωσε και επιπλέον στοιχεία: «Προσφάτως η Βόρεια Κορέα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες τσιγάρων Marlboro και Dunhill, μαζί με σνακ υψηλής ποιότητας τα οποία σερβίρονται με αλκοολούχα ποτά. Αυτά είναι αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Κιμ παλεύει με τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τη νικοτίνη».

Οι Νοτιοκορεάτες, τόσο το πολιτικό προσωπικό όσο και οι κατάσκοποι, λένε ότι παρά το συνάλλαγμα που δαπανάται για τα χούγια του Κιμ, ο λαός του πεινάει. Στη Βόρεια Κορέα παρατηρείται αύξηση των ελλείψεων τροφίμων και ανατιμήσεις στα σιτηρά, οι υψηλότερες αφότου ανέλαβε ο Κιμ. Σε αυτά τα δεινά προσθέτουν, δε, την εγκληματικότητα, τις αυτοκτονίες και τους θανάτους από πείνα.

Αγαπημένα ποτά του Κιμ είναι το ουίσκι και το μπράντι, εισαγόμενες πολυτέλειες που κοστίζουν στη χώρα του πολλά λεφτά, «περισσότερα από 24 εκατ. λίρες ετησίως». Τα ποτά αυτά ο Κιμ λέγεται ότι τα συνοδεύει με εκλεκτούς μεζέδες, χαβιάρι και τυριά. Οι Βρετανοί έκλεισαν την αναφορά τους ως εξής: «Το 2014 αναφέρθηκε ότι είχε φάει τόσο πολύ ελβετικό τυρί έμενταλ, που έπρεπε να αποσυρθεί από τη δημόσια θέα για να συνέλθει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...