295
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης | ΕΡΤ

Κικίλιας: Οι επτά περιοχές της χώρας όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 18:18
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης
|ΕΡΤ

Κικίλιας: Οι επτά περιοχές της χώρας όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 18:18

Την ανησυχία του για την έξαρση της επιδημίας σε επτά περιοχές της χώρας –όχι πλέον στη βόρεια Ελλάδα– καθώς και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, εξέφρασε την Τετάρτη, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι τα 46 έτη. Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος και ότι εδώ και 15 μέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη», είπε ο υπουργός για να συμπληρώσει: «Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι’ αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας».

Ο ίδιος είπε ότι «τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική». Και προσέθεσε ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την «προσοχή τους στραμμένη στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται οι νόσος».

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται» παρατήρησε επίσης ο κ. Κικίλιας, διευκρινίζοντας ότι «παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας».

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του lockdown να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κικίλιας.

Εμβόλια

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό 65.000 άτομα στην Ελλάδα, που στατιστικά αποτελούν το 0,59% του γενικού πληθυσμού της χώρας.