275
Επίσκεψη του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» | Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Κικίλιας: Το Σάββατο σπάει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 13:21
Επίσκεψη του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»
|Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Κικίλιας: Το Σάββατο σπάει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 13:21

Δύο φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πρωτοποριακής τεχνολογίας εγκαινίασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται μέσα σε κοντέινερ και αποτελούν δωρεά ιδιωτών (της εταιρείας Stoiximan) για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όπως τόνισε θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

«Είναι πλήρως εξοπλισμένες, τελευταίας τεχνολογίας και είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το μεγάλο αβαντάζ, που ανάλογα με την πίεση που υπάρχει, είτε στη Βόρεια Ελλάδα, είτε στην Αττική, είτε στην Αχαΐα μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο υπουργός δήλωσε ότι «μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα. Οσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία».

Οπως είπε ο κ. Κικίλιας μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο εντός της ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανέρχονται σε 52.

Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται από το πρωί υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και στη συνέχεια το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...