298
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη | IntimeNews

Κικίλιας: Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλες τις ηλικίες

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 19:16
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη
|IntimeNews

Κικίλιας: Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλες τις ηλικίες

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 19:16

Εκτενή αναφορά στην πρόοδο του εμβολιασμού έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τετάρτη, θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες, αλλά επίσης σήμερα θα ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στον Μάιο θα πραγματοποιηθούν 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουμε φτάσει συνολικά τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς στο τέλος του μήνα. «Αρχές Ιουλίου, εφόσον έρθουν τα προγραμματισμένα εμβόλια, θα μπορούν όλοι οι ενήλικες να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός.

Βελτιώθηκαν οι επιδημιολογικοί δείκτες, αλλά…

«Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες, η νόσος και η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος, ως υπουργός Υγείας, να συστήσω μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζονται τα βήματα ελευθερίας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι τα 43 έτη και υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 35-44 ετών.

«Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για τις ενεργές ομάδες του πληθυσμού, που εργάζονται, μετακινούνται και έχουν επαφή με αρκετό κόσμο. Ετσι, την περίοδο αυτή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Σύντομα θα αλλάξουν και δεδομένα στους κλειστούς χώρους, σε μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά.» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα κινήθηκε στο 4,6% και τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 19.766, κάτω από 20.000.

«Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι την περίοδο αυτή, που προσπαθούμε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού και που δίνουμε, έπειτα από μια πολύμηνη μάχη και τεράστια προσπάθεια, κομμάτια ελευθερίας στους πολίτες μας, αυτό πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...