378
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών και μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Από τις 15 Οκτωβρίου διαθέσιμα τα εμβόλια της γρίπης

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 17:15
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών και μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Από τις 15 Οκτωβρίου διαθέσιμα τα εμβόλια της γρίπης

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 17:15

Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν να χορηγούνται τα εμβόλια για τη γρίπη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια τη Δευτέρα στο Parapolitika FM.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι ο αντιγριπικός εμβολισμός αυτή τη χρονιά αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ απαραίτητος λόγω της πανδημίας, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες, μας προφυλάσσει από το πρόβλημα να έχουμε ταυτόχρονα δύο αναπνευστικούς ιούς σε έξαρση. Γι’ αυτό και θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, συμπλήρωσε.

«Η Επιτροπή Εμβολιασμών με την οποία θα κάνω συνέντευξη Τύπου, μαζί και με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα εξηγήσει και θα τεκμηριώσει επιστημονικά ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός» είπε ο κ. Κικίλιας.

Μιλώντας για την ασφάλεια του εμβολίου του κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι καμία τεράστια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία δε θα ρίσκαρε τη φήμη της, την αξιοπιστία της και τα κέρδη της φέρνοντας ένα εμβόλιο στην αγορά το οποίο δεν είναι επαρκές ή ασφαλές.

«Είναι προφανές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη εμβόλια χωρίς να έχουν τεσταριστεί, χωρίς να έχουν ελεγχθεί επιστημονικά, χωρίς να έχουν εγκριθεί. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ» ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι οι Ελληνες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, καθώς απέδειξαν ότι μπορούν να πειθαρχήσουν και να τηρήσουν τα μέτρα. «Στην Ελλάδα πρέπει να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας – και τους ευχαριστώ πάρα πολύ – πειθαρχούν, στηρίζουν τις οικογένειές τους και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, τις ευπαθείς ομάδες και τους εαυτούς μας. Και το κάνουν αυτό με συγκριτικά υπερπολλαπλάσια και καλύτερα αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού», σημείωσε

1.200 οι κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους

Ο υπουργός κ. Κικίλιας επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ θα είναι έτοιμες στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους, ενώ συμπλήρωσε ότι επιπλέον 6.500 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έχουν στελεχώσει τους τελευταίους μήνες το ΕΣΥ.

«Μεγαλύτερη τεχνογνωσία, φάρμακα, διπλάσιες ΜΕΘ και καλύτερη γνώση του ιού από την πλευρά των επιστημόνων μας. Αλλά εάν δεν συμβαδίσει σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και η ελληνική κοινωνία, προφανώς και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά τα οποία θέλουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...