178
Ουκρανοί στρατιώτες βάλλουν κατά των εισβολέων με ένα αυτοκινούμενο οβιδοφόρο 2S7 Pion σε θέση στην περιοχή του Ντονέτσκ | REUTERS/Sofiia Gatilova

Κίεβο: Νέες ανακαταλήψεις εδαφών στην ανατολική Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 20:42
Ουκρανοί στρατιώτες βάλλουν κατά των εισβολέων με ένα αυτοκινούμενο οβιδοφόρο 2S7 Pion σε θέση στην περιοχή του Ντονέτσκ
|REUTERS/Sofiia Gatilova

Κίεβο: Νέες ανακαταλήψεις εδαφών στην ανατολική Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 20:42

Την ανακατάληψη τοποθεσίας στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κίεβο, εν μέσω της διεξαγωγής των «δημοψηφισμάτων» προσάρτησης περιοχών της χώρας από τη Ρωσία, οι οποίες ήδη τελούν υπό τον έλεγχό της.

«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεκσίι Γκρόμοφ.

Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας, στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ, φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση της ουκρανικής αντεπίθεσης η οποία έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτέλεσε στόχο ρωσικών επιθέσεων επί πολλές εβδομάδες, προσέθεσε ο Γκρόμοφ.

Νωρίτερα την Παρασκευή ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα, την εγκυρότητα των οποίων αμφισβητούνται έντονα από το Κίεβο και τη Δύση στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα, και τα οποία εκτιμάται ότι σηματοδοτούν νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...