216
Φωτογραφία αρχείου | SOOC

Κέρκυρα: δεύτερη μήνυση για ασέλγεια ανηλίκου στον 60χρονο ιερέα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 22:21
Φωτογραφία αρχείου
|SOOC

Κέρκυρα: δεύτερη μήνυση για ασέλγεια ανηλίκου στον 60χρονο ιερέα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 22:21

Και δεύτερο κοριτσάκι φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του 60χρονου ιερέα στην Κέρκυρα, ο οποίος είχε τεθεί ήδη σε αργία με απόφαση του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων από τις αρχές Οκτώβρη, μετά και την πρώτη μήνυση που είχε κατατεθεί εις βάρος του από γονείς μίας 16χρονης, σύμφωνα με την οποία φέρεται ο ιερέας να ασελγούσε προ εξαετίας εις βάρος της, όταν αυτή ήταν 10 ετών.

Το συμβάν σύμφωνα με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά, φέρεται ότι λάμβανε χώρα στην ενορία που λειτουργούσε τότε ο ιερέας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φέρεται να λάμβανε χώρα σε διπλανό χωριό.

Μέχρι αυτή την ώρα και σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, οι Εισαγγελικές Αρχές Κέρκυρας φέρεται να έχουν ολοκληρώσει την προανακριτική εξέταση για την πρώτη υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου, ενώ ο ιερέας που κλήθηκε σήμερα να καταθέσει, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από γονείς και συγγενείς των ανήλικων κοριτσιών, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας αδιαθεσία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία που έχει συσταθεί εναντίον του ιερέας να είναι στα χέρια του Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, εκτός ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 60χρονο ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία, όρισε παράλληλα Εκκλησιαστικό Ανακριτή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.