310
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη | SKAI/WebTV

Η Κεραμέως επιμένει: Στόχος να γίνουν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά στον Ιούνιο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 19:32
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη
|SKAI/WebTV

Η Κεραμέως επιμένει: Στόχος να γίνουν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά στον Ιούνιο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 19:32

Ολα τα σενάρια για τη σχολική χρονιά είναι στο τραπέζι, πάντα σε συνάρτηση με τις οδηγίες των επιστημόνων υγείας. Αυτό επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως, αποφεύγοντας ουσιαστικά να δώσει μια σαφή θέση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με ένα θέμα που ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό, όταν στην ερώτηση αν θα ανοίξουν τα σχολεία ξανά εφέτος απάντησε πως «αυτό εξετάζεται» (εδώ).

Η κυρία Κεραμέως έμεινε περισσότερο στο θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές κοντά στην ημερομηνία που διεξάγονται, ακόμη και με κάποια μείωση της ύλης.

Σε συνέντευξή της την Τρίτη το βράδυ στον ΣΚΑΪ, η υπουργός παραδέχτηκε πάντως ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου.

«Υπάρχει σκέψη και για παράταση. Περιμένουμε τις συστάσεις των ειδικών για το πότε θα επανέλθουμε σε κανονικότητα», είπε η υπουργός.

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κυρία Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο», δηλαδή στις ημερομηνίες που κατά κανόνα διεξάγονται, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης, κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Από την έναρξη ισχύος των μέτρων και μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, θα έχουν χαθεί 4,5 εβδομάδες, οι οποίες κατά την υπουργό μπορούν να καλυφθούν. Αυτό βέβαια αν ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 27 Απριλίου, κάτι που είναι απίθανο.

Η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και η απόφαση για τα ιδιωτικά σχολεία και ζητήματα όπως τα δίδακτρα και άλλα συναφή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...