378
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 55.000 εκπαιδευτικοί έχουν διενεργήσει πάνω από 72.000 ψηφιακές τάξεις ζωντανής μετάδοσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 10:34
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 55.000 εκπαιδευτικοί έχουν διενεργήσει πάνω από 72.000 ψηφιακές τάξεις ζωντανής μετάδοσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 10:34

Βασική στόχευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να διενεργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις σε ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς επίσης και από τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, στις αρχές του καλοκαιριού. Η τελική έκβαση αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση και την αντιμετώπιση του ιού και, ασφαλώς, τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ», ανέφερε η κυρία Κεραμέως.

Στόχος του υπουργείου, πρόσθεσε, είναι «να περιοριστεί όσο πιο πολύ γίνεται η αναστάτωση των μαθητών που προκαλείται από τον κορονοϊό, ιδιαιτέρως, δε, όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου».

Στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να εξάρει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές έχουν στήριξη στη μελέτη τους εξ αποστάσεως.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, «η άοκνη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ήδη καταφέρνει να διατηρήσει ενεργό τη μαθησιακή διαδικασία και πετυχαίνει την καθημερινή λειτουργία χιλιάδων ψηφιακών τάξεων. Οι μαθητές μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να έχουν στήριξη στη μελέτη τους και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να αξιοποιούν γόνιμα και εποικοδομητικά το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 55.000 εκπαιδευτικοί έχουν διενεργήσει πάνω από 72.000 ψηφιακές τάξεις ζωντανής μετάδοσης,  με 1.096.311 και πλέον παρακολουθήσεις από μαθητές, που αυξάνονται κατά μέσο όρο 70% την ημέρα.

Ανά ημέρα, λειτουργούν 18.000 σύγχρονες τάξεις.

Η σύγχρονη εκπαίδευση υλοποιείται στα λύκεια και τα γυμνάσια και ολοκληρώνεται και η εισαγωγή των δημοτικών σχολείων.

Οσον αφορά την ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 850.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Εξίσου θετικά και ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για την εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ημερομηνία που ξεκίνησε τη λειτουργία της για τους μαθητές δημοτικού, σημείωσε πολύ υψηλή τηλεθέαση, φτάνοντας στο 51,2% στις ηλικίες 4-14. Αυτό σημαίνει ότι την παρακολούθησαν περισσότερα από 125.000 παιδιά, ενώ συνολικά, έστω και για λίγο, το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 588.313 τηλεθεατές.