385
Η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως | INTIMEnews

Κεραμέως: Περισσότεροι δάσκαλοι στα σχολεία χάρη στη μείωση των αποσπάσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 10:57
Η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως
|INTIMEnews

Κεραμέως: Περισσότεροι δάσκαλοι στα σχολεία χάρη στη μείωση των αποσπάσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 10:57

Τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις, σε διάφορους φορείς, κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ως αποτέλεσμα, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μονάδων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασική μας προτεραιότητα», τόνισε στη σχετική δήλωσή της η υπουργός για να συμπληρώσει:

«Πέρα από όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δρομολογήθηκαν αμέσως και ολοκληρώνονται βάσει και των τελευταίων καταγεγραμμένων κενών, τέθηκε παράλληλα ως στόχος η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς. Και ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε στο ακέραιο, καθώς για τη σχολική περίοδο 2019-2020 επετεύχθη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις σε διάφορους φορείς κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, με υπόμνημά της προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τη ΔΔΕ Σάμου, η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων κάνει λόγο για «καθηλωτικά κενά» εκπαιδευτικών.

«Τα κενά στα σχολεία μας είναι και εφέτος καθηλωτικά και παραλύουν τη λειτουργία της πλειοψηφίας των σχολείων», αναφέρεται στο υπόμνημα και ενδεικτικά σημειώνεται ότι «το σχολείο των Φούρνων από τις ελλείψεις δεν συμπληρώνει καν τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών για να είναι στοιχειωδώς ένας σε κάθε τάξη κάθε ώρα του προγράμματος».

Για την Ειδική Αγωγή επισημαίνεται πως «αντί να θεωρηθεί θέμα πρώτιστης σημασίας […] περνά σε δεύτερη μοίρα», κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα τμήματα ένταξης, «ενώ το ΕΕΕΕΚ έχει προσωπικό αποτελούμενο από μόλις τρεις καθηγητές ειδικοτήτων και τη διευθύντρια».

Αλλα και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, σχολιάζοντας τη δήλωση της υπουργού για το «ψαλίδι» στις αποσπάσεις, έκανε λόγο για ανακοίνωση χωρίς νόημα, καθώς ναι μεν αναφέρεται ότι αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών μειώθηκε κατά 278 άτομα, δεν διευκρινίζεται όμως ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων.

Mιλώντας στην ΕΡΤ1, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε σχετικά με τα κενά που καταγράφονται ότι “προχωράμε σε μια δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών άμεσα” ενώ επανέλαβε πως  “ο στόχος είναι να μειώσουμε γενικότερα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς”.

Σχετικά με το θέμα της ειδικής αγωγής, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι “η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι προς τιμήν της δρομολόγησε προσλήψεις μόνιμων. Από την πρώτη στιγμή συναντήθηκα με το ΑΣΕΠ και οι διαδικασίες έχουν επισπευσθεί. Η προσπάθεια που γίνεται, είναι να ολοκληρωθεί ο διορισμός μονίμων μέχρι το τέλος του χρόνου”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...