311
|

Κεραμέως: Λιγότεροι οι δάσκαλοι στα Δημοτικά που έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 10:02

Κεραμέως: Λιγότεροι οι δάσκαλοι στα Δημοτικά που έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 10:02

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές αλλά και στους μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας ότι είναι προτεραιότητα η διά ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο.

Η κυρία Κεραμέως ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη μαζική και έγκαιρη ανταπόκρισή τους στους εμβολιασμούς, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτά τα μεγάλα ποσοστά δεν αρκούν.

«Οι εκπαιδευτικοί γενικώς ανταποκρίθηκαν μαζικά και νωρίς -και αυτό είναι κάτι για το οποίο δημοσίως να τους ευχαριστήσουμε. Ωστόσο αυτό δεν επαρκεί. Γι’ αυτό και ακούσατε και τον Πρωθυπουργό χθες να κάνει ένα δημόσιο κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. Βρισκόμαστε περίπου στο 75% του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών… Η πρωτοβάθμια είναι λίγο πιο χαμηλά: είναι στο 70% οι εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία, είναι πιο ψηλά οι εκπαιδευτικοί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και στην ιδιωτική εκπαίδευση». 

Η υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητά τους είναι η διά ζώσης εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, τονίζοντας ότι υπάρχει εφέτος ένα σημαντικό όπλο, που είναι το εμβόλιο, «ένα όπλο που δεν είχαμε πέρυσι», όπως σημείωσε.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι τώρα συζητάνε στο υπουργείο με τους ειδικούς το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. «Ολα συζητούνται» σημείωσε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των σελφ τεστ.

Ωστόσο ενδιαφέρον είχε μια παρατήρησή της ότι όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο εκπαιδευτικός δεν είναι το ίδιο με άλλους εργαζόμενους που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες.

«Το εμβόλιο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τον πρόσθετο λόγο ότι εάν ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να είναι στην τάξη τότε υπάρχει ένα ζήτημα με την παροχή της δημόσιας υπηρεσίας εκπαίδευσης, σε αντίθεση με άλλες δημόσιες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, για να επαναλάβει: «Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διά ζώσης εκπαίδευση».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, η κυρία Κεραμέως είπε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών και πως όλες οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα αποσαφηνιστεί το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...