310
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Εκθετοι Φίλης και ΣΥΡΙΖΑ – καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 17:15
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Εκθετοι Φίλης και ΣΥΡΙΖΑ – καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 17:15

Οι καταγγελίες του Νίκου Φίλη στη Βουλή περί διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων μαθητών και δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν έμειναν αναπάντητες από το υπουργείο Παιδείας.

Από την πρώτη στιγμή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε στον βουλευτή και αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ερευνούσε τα στοιχεία που επικαλέστηκε στην Ολομέλεια (περισσότερα εδώ) και θα απαντούσε συγκεκριμένα.

Η  απάντηση αυτή του υπουργείου ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν οι δύο τους στο κοινοβούλιο με αφορμή τα ζητήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αυτή, τα εν λόγω στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, έχουν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους, ενώ τα αρχεία που προσκόμισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Νίκο Φίλη έχει ως εξής :

«Παρά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φίλη για την οποία κρίνεται και ο ίδιος και το κόμμα του από τους Έλληνες πολίτες, σημειώνεται ότι:

– Πρώτον, δεν πρόκειται για καμία διαρροή δεδομένων. Τα στοιχεία έχουν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και χρησιμεύουν, εν γνώσει τους, ως οδηγός για την καταχώριση στοιχείων από τους συναδέλφους τους.

– Δεύτερον, τα αρχεία δεν περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών.

– Τρίτον, καταγράφονται μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ.

Καταρρέουν, συνεπώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οι ισχυρισμοί του κ. Φίλη περί διαρροής και περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών.

Περιμέναμε ότι θα διαψευσθούν παταγωδώς οι δήθεν αποκαλύψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής εναντιώθηκε σε κάθε μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιπροτείνοντας το απόλυτο σκοτάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό. Αλλά ότι – άθελα ή εσκεμμένα – συγχέουν τη διαρροή προσωπικών δεδομένων με την οικειοθελή ανάρτηση στατιστικών στοιχείων, αυτό δεν το περιμέναμε.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...