214
Η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του Mega | ΜegaTV

Κεραμέως: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα Ολοήμερα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 10:35
Η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του Mega
|ΜegaTV

Κεραμέως: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα Ολοήμερα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 10:35

Για την επιστροφή των σχολείων σε ομαλότερες συνθήκες και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της την Τετάρτη στο Mega και σε ερώτημα για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, η υπουργός είπε ότι ακόμη δεν υπάρχει απόφαση. «Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στη λειτουργία του πρωινού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση των μαθητών του Δημοτικού, η υπουργός είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν προσέλευση γύρω στο 80%. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας, την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για τη νέα σχολική χρονιά ανέφερε ότι θα αρχίσει νωρίτερα, όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και σε ένα θέμα που έθεσαν φοιτητές του ΑΠΘ, που ζήτησαν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις λόγω κορονοϊού. Αφού επισήμανε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά, η κυρία Κεραμέως συμπλήρωσε: «Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, τη στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...