353
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξη της στο Mega | .

Κεραμέως: Δεν υπάρχει υπόδειξη για το άνοιγμα των Λυκείων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:55
Η υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξη της στο Mega
|.

Κεραμέως: Δεν υπάρχει υπόδειξη για το άνοιγμα των Λυκείων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:55

Αν και η εικόνα από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, από την περασμένη Δευτέρα, είναι καλή, δεν έχει γίνει κάποια υπόδειξη για άνοιγμα λυκείων ή των γυμνασίων, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το υπουργείο, επισήμανε το Σάββατο η κυρία Κεραμέως σε δηλώσεις της στο Mega, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους για τα σχολεία.

Ακόμη, επισήμανε ότι ότι δεν είναι στο τραπέζι το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις. Παρά το ότι η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο, διότι οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, διευκρίνισε η υπουργός.

Για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών, η υπουργός είπε ότι κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, γιατί όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα».

Σχετικά με το voucher των 200 ευρώ, που θα δοθεί στους μαθητές προκειμένου να προμηθευτούν τάμπλετ και λάπτοπ, η υπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογήθει και «το συντομότερο δυνατό θα βγουν και οι λεπτομέρειες». Ταυτόχρονα, «τρέχει» ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στόχο έχει την επιμόρφωσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες.

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Για το ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, μέρος του οποίου είναι και η σύσταση σώματος φύλαξης, η υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι «εξαιρετικό» νομοσχέδιο. «Εξαιρετικό», υπό την έννοια της εξαίρεσης, καθώς μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια, σημειώνοντας παράλληλα ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος, πρόκειται για «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Το ειδικό αυτό σώμα, θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με ειδική στολή και μη πυροβόλα όπλα. Συγκεκριμένα, θα φέρουν μαζί τους γκλοπ και σπρέι, ενώ θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Το σώμα αυτό θα ξεκινήσει με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ στόχος του υπουργείου με την ψήφισή του είναι «να δοθεί στους φοιτητές το περιβάλλον που τους αξίζει».

Πέρα από το ειδικό αυτό σώμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ισχύει από φέτος, έτσι ώστε «να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News