156
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κεραμέως: Δεν είναι φυσιολογικό να αποφοιτά κανείς μετά από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 18:10
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κεραμέως: Δεν είναι φυσιολογικό να αποφοιτά κανείς μετά από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 18:10

Ως εκπαιδευτικό θέμα με στόχο να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα των «αιώνιων» φοιτητών σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα τονίζει, στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, ότι «δεν θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο πανεπιστήμιο και να αποφοιτά 30 χρόνια μετά».

«Δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των “αιώνιων” φοιτητών ως πρώτιστα δημοσιονομικό, αλλά ως εκπαιδευτικό. Πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας και εστίασης στην εκπαιδευτική διαδικασία» προσθέτει.

Όσον αφορά στο θέμα του ασύλου η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «η διάταξη για το άσυλο εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων, η διαβαθμισμένη είσοδος σε συγκεκριμένους χώρους των ΑΕΙ».

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά και συνεχίζει: «Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...