218
| ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Εχουμε λιγότερα κρούσματα τώρα απ’ ό,τι τον Αύγουστο, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 09:57
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Εχουμε λιγότερα κρούσματα τώρα απ’ ό,τι τον Αύγουστο, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 09:57

Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας, τόνισε σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έπειτα από δύο πλήρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ό,τι είχαμε τον Αύγουστο, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Οπως είπε η κυρία Κεραμέως, τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών καταγράφονταν 5.371 κρούσματα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Αυτό, εξήγησε, δικαιολογείται από το γεγονός ότι τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητά τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, κάτι που συμβαίνει τώρα, που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Επιπλέον, τόνισε, σημαντικό είναι ότι έχουν γίνει και εμβολιασμοί, καθώς, όπως επεσήμανε, πέρυσι οι εκπαιδευτικοί ήταν όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Οσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. «Θέλει όμως μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...