227
Η υπουργός Παιδείας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο | Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Κεραμέως: 3.000 κρούσματα λιγότερα σε εφήβους τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2021, 13:08
Η υπουργός Παιδείας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο
|Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Κεραμέως: 3.000 κρούσματα λιγότερα σε εφήβους τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2021, 13:08

Μειωμένα είναι τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών, όπως ανέφερε την Κυριακή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17.000 κρούσματα σε παιδιά ενώ τον Σεπτέμβριο 14.000 κρούσματα. Πρόκειται δηλαδή για διαφορά 3.000 κρουσμάτων.

«Λειτούργησαν τα πρωτόκολλα», είπε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η υπουργός σημείωσε επίσης ότι πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα self τεστ, τα οποία, όπως είπε, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών.

Αναφερόμενη στα ποσοστά εμβολιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανέφερε πως πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις και πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. «Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77% των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει», πρόσθεσε. Τα πανεπιστήμια ανοίγουν σταδιακά από τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, η ίδια σχολίασε ότι η όποια λύση πιθανότατα θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. “Ναι” στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τα περιστατικά με τις ναζιστικές συμπεριφορές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης χαρακτήρισε «αποτρόπαιες» τις σκηνές, προσθέτοντας ότι έκανε αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ. «Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία», διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...