548
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας - οι ληστές δεν δίστασαν ούτε στη θέα των αστυνομικών συνοδών των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ | φωτ. αρχείου

Κέντρο Αθήνας: Λήστεψαν μέρα μεσημέρι Κόκκαλη, Τελιγιορίδου, Φάμελλο και Δουζίνα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 10:58
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας - οι ληστές δεν δίστασαν ούτε στη θέα των αστυνομικών συνοδών των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ
|φωτ. αρχείου

Κέντρο Αθήνας: Λήστεψαν μέρα μεσημέρι Κόκκαλη, Τελιγιορίδου, Φάμελλο και Δουζίνα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 10:58

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, η κατάσταση με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει με ληστρικές επιδρομές σε βάρος ακόμα και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργατών τους.

Οπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν επιθέσεις κακοποιών σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης την ώρα, μάλιστα, που βρίσκονταν μέσα σε αυτά οι οδηγοί τους. Ακόμα πιο απίστευτη είναι η πληροφορία ότι οι  δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και οπλισμό αστυνομικών! Χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε για αυτά τα νέα δείγματα ανομίας που βιώνουν ακόμη και τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το πρώτο συμβάν σημειώθηκε προ μερικών ημερών στην οδό Στουρνάρη, όταν ένας Μαροκινός, ηλικίας 35 ετών, προσπάθησε να διαρρήξει το υπηρεσιακό όχημα του υφυπουργού Αγροτικής Αναπτυξης Βασίλη Κόκκαλη την ώρα που ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω από το υπουργείο.

Ο δράστης δεν πτοήθηκε ούτε από την παρουσία του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο.

Ακολούθησε καταδίωξη του δράστη από τον οδηγό του οχήματος αλλά και από τον αστυνομικό φρουρό του υπουργείου. Σε πρώτη φάση ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους δύο αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης, αλλά κατάφερε να διαφύγει αρπάζοντας και το όπλο τού ενός! Ομως οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.

Λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε παρόμοιο συμβάν, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με στόχο τον οδηγό άλλου υφυπουργού Ανάπτυξης. Αυτή τη φορά δύο νεαροί ρουμάνοι κακοποιοί επιχείρησαν – μέρα μεσημέρι– να ληστέψουν τον οδηγό της υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ο οποίος και πάλι τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό όχημα.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες, γνωστή και δοκιμασμένη: ο ένας εκ των δραστών άρχισε να συνομιλεί με τον οδηγό του κρατικού αυτοκινήτου, την ώρα που ο συνεργός του αφαιρούσε από το κάθισμα του συνοδηγού ένα βαλιτσάκι με έγγραφα . Αμέσως μετά αμφότεροι τράπηκαν σε φυγή.

Κινητοποίηση σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», υπήρξε και τον περασμένο Ιανουάριο, αυτή τη φορά για τον εντοπισμό των κλαπέντων εγγράφων από το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου. Η διάρρηξη στο ΙΧ του συνεργάτη του υπουργού έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του οχήματος μαζί τον κ. Φάμελλο βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Προ εβδομάδων εξάλλου υπήρξε επιδρομή στα γραφεία του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» στην οδό Κεραμεικού,  πρόεδρος του οποίου είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Δουζίνας. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που κατά πληρορφορίες περιείχε ποσό 10.000-20.000 ευρώ, σφραγίδες και άλλα έγγραφα.

Θύματα κλοπών φέρεται να έπεσαν επίσης προ μερικών εβδομάδων κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού ο βουλευτής Ηρακλείου και πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αγνωστοι έσπασαν το παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους και άρπαξαν προσωπικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταυτότητες κ.λπ.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, κάθε μήνα σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας περίπου 1.500 κλοπές και διαρρήξεις.

Και όλα αυτά ενώπερισσότερα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας είναι αποδυναμωμένα σε ποσοστό άνω του 60% επί του συνόλου του προσωπικού τους, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  να διασκορπίζονται σε διάφορα καθήκοντα φρούρησης άλλων περιοχών ή για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τέλος το γεγονός ότι πολλά από τα Τμήματα Ασφαλείας της Αθήνας… κλείνουν τις νυχτερινές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ εν λειτουργία είναι μόνο το 30%-50% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...