654
Η Κέιτ Γουίνσλετ. Κάτοχος ενός Οσκαρ, για τα «Σφραγισμένα χείλη» (2009) και υποψήφια για επτά, θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Γούντι Αλεν | Kate Elizabeth Winslet/Facebook

Κέιτ Γουίνσλετ νέα πρωταγωνίστρια του Γούντι Αλεν

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 22 Ιουνίου 2016, 12:50
Η Κέιτ Γουίνσλετ. Κάτοχος ενός Οσκαρ, για τα «Σφραγισμένα χείλη» (2009) και υποψήφια για επτά, θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Γούντι Αλεν
|Kate Elizabeth Winslet/Facebook

Κέιτ Γουίνσλετ νέα πρωταγωνίστρια του Γούντι Αλεν

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 22 Ιουνίου 2016, 12:50

Αν σήμερα είσαι φτασμένος διεθνής ηθοποιός και αναζητείς ταινίες και συνεργασίες που θα είναι αληθινά «συν» στο βιογραφικό σου, δεν μπορείς παρά να πεις «ναι» στην όποια πρόταση του Γούντι Αλεν, ακόμα και με κλειστά μάτια.

Ο εργασιομανής 80άρης σκηνοθέτης, από τους καλύτερους που έβγαλε ποτέ η Αμερική, το ‘χει βάλει σκοπό να γυρίζει μία ταινία κάθε χρόνο. Μάλλον έτσι θέλει να πεθάνει και μάλλον αυτός θα είναι ο ευτυχέστερος θάνατος γι’ αυτόν.

Οι τελευταίες ταινίες του δεν μοιάζουν με τις πρώτες, εκείνες που τον καθιέρωσαν και που τοποθετούνταν όλες στο νευρωτικό Μανχάταν. Πολλοί τον ψέγουν για ελαφρότητα, προχειρότητα ακόμα και «τουριστικότητα» στις νέες του δουλειές. Είναι πράγματι σαν να γυρίζει από μία ταινία στα αγαπημένα του μέρη ανά την Ευρώπη: Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη… Είναι επίσης σαν να κάθεται και να σκέφτεται κάθε φορά που είναι να γυρίσει μια ταινία «Με ποιον σταρ θα ήθελα πράγματι να συνεργαστώ; Ποιος λείπει από τη συλλογή μου;».

1655725_620668548014165_2093094186_o
«Στην ηλικία μου δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις πολύ για να γυρίσεις μια ταινία», δήλωσε πρόσφατα ο 80άρης Γούντι Αλεν (Woody Allen/Facebook)

Είναι ωραίο να μπορείς να αποφασίσεις με άνεση, τι ταινία θα γυρίσεις, πού θα την γυρίσεις και ποιον πρωταγωνιστή θα χρησιμοποιήσεις κι όλα να γίνονται άνετα, εύκολα, χωρίς άγχος, χωρίς το κυνήγι των χρημάτων. Σίγουρα οι σταρ θα του λένε «ναι» ακόμα και χωρίς λεφτά. Επιτέλους ο Γούντι Αλεν μπορεί να δουλεύει χαλαρά και μόνο για τη χαρά της δουλειάς – έστω σ΄αυτή την ηλικία. Από μία άποψη είναι πολύ τυχερός άνθρωπος.

Αλλά τυχεροί είναι και οι ηθοποιοί που επιλέγει. Παίζουν στις «γουντιαλενικές» κωμωδίες, αποκτούν ωραίες εμπειρίες, ωραίες αναμνήσεις και γεμίζουν τις αίθουσες. Επιπλέον κερδίζουν σε κύρος, μπαίνουν σε αυτό το ιδιότυπο πάνθεον των πρωταγωνιστών του Γούντι Αλεν.

Ε, η τελευταία είναι η Κέιτ Γουίνσλετ, η 41χρονη πολυβραβευμένη βρετανή ηθοποιός, η οποία σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του  Variety βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τον Αλεν για να συμμετάσχει στο επόμενο φιλμ του. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο για να ακολουθήσουν την αγαπημένη ρουτίνα διανομής του 80χρονου σκηνοθέτη: πρεμιέρα του φιλμ την άνοιξη και προβολή του το καλοκαίρι.

10398486_57716297137_3323242_n
Η Κέιτ Γουίνσλετ, δέχτηκε αμέσως την πρόταση και τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών (Kate Elizabeth Winslet/Facebook)

Η πιο πρόσφατη ταινία του 80χρονου Νεοϋορκέζου, με τίτλο «Café Society» και με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάιο στις Κάνες και θα προβληθεί στους θερινούς και κινηματογράφους στην Ελλάδα τον ερχόμενο Αύγουστο – στις ΗΠΑ θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιουλίου. Το θέμα της είναι ατμοσφαιρικό (Χόλιγουντ στον μεσοπόλεμο), γκλάμουρους (διαδραματίζεται σε επαύλεις και πισίνες των σταρ), χαλαρό (νέος ερωτεύεται νέα και θαμπώνεται από τον μαγικό κόσμο της τζαζ). Πώς να μην πουλήσει αυτή η ταινία; Από την άλλη αυτή η ματιά του βετεράνου σκηνοθέτη που πιάνει κάθε μικρή λεπτομέρεια του ψυχισμού και την κάνει βλέμμα, χειρονομία ή ατάκα, όλο σαρκασμό, είναι κάτι που δεν θέλεις να χάσεις ποτέ από το σινεμά.

29524_402282122137_6743049_n
Η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Κέιτ Γουίνσλετ μαζί με τον Γουίλ Σμιθ και την Κίρα Νάιτλι, έχει τίτλο “Collateral beauty”, και θα προβληθεί τον ερχόμενο χειμώνα. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Φράνκελ (Kate Elizabeth Winslet/Facebook)

Αναμένουμε λοιπόν, το «Café Society» για να δροσιστούμε με τυρόπιτα και γρανίτα στους θερινούς τον Αύγουστο, και περιμένουμε να μάθουμε νέα από το νέο σενάριο που γράφει τώρα ο Γούντι Αλεν για την Κέιτ Γουίνσλετ με άκρα μυστικότητα.

Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος του 2016 θα δούμε και την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, 6 επεισοδίων, με πρωταγωνίστρια τη θορυβώδη αμερικανίδα τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους – κανέναν δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο ο Γούντι! Η σειρά γυρίζεται στα στούντιο της Αmazon. Οσο για τον τίτλο, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

*Η ταινία με τίτλο «Café Society» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γούντι Αλεν και με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 25 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...