529
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας (δεν) απαντά σε επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση «Noor 1» | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIMENEWS

Κεγκέρογλου κατά Σαντορινιού για το Noor 1: «Στον βούρκο σου θρασίμι»!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 15:12
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας (δεν) απαντά σε επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση «Noor 1»
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIMENEWS

Κεγκέρογλου κατά Σαντορινιού για το Noor 1: «Στον βούρκο σου θρασίμι»!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 15:12

Θρασίμι: το ψόφιο ζώο, ψοφίμι, λέξη που χρησιμοποιείται και ως ύβρις, για να δηλώσει τον ανίκανο, τεμπέλη και άχρηστο άνθρωπο, σύμφωνα με το Λεξικό Τριανταφυλλίδη. Και όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός της, ελληνικής πάντα, Βουλής, από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, προς υφυπουργό Ναυτιλίας, όπως αποδεικνύει η πολιτική επικαιρότητα.

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό επιτέθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον Νεκτάριο Σαντορινιό, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικοινωνία του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη του «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη, και συγκεκριμένα σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεωδόρου, για την εμπλοκή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση – υπενθυμίζεται ότι ο ισοβίτης έχει καταγγείλει τον λιμενικό για εκβιασμό.

Ο κ. Σαντορινιός παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει διατάξει καμία ένορκη διοικητική εξέταση για τον εν λόγω λιμενικό που φέρεται να εκβιάζει τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για να καταθέσει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Γιαννουσάκη.

Καλούμενος να δικαιολογήσει τη στάση του υπουργείου,  σχολίασε: «Βλέπω και λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η Ελληνική Ακτοφυλακή στέλεχος της οποίας είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί». 

Και συνέχισε: «Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εχετε πρόβλημα για το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου», είπε ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό που προέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου όταν με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η ΝΔ καταφεύγει σε Εξεταστικές επειδή σημειώνεται… ανάκαμψη της οικονομίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Σαντορινιός δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που ο κ. Σαντορινιός αποχωρούσε από την αίθουσα της Ολομέλειας, εξερράγη ο Βασίλης Κεγκέρογλου. «Εχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στο βούρκο συναλλάσσονται με ισοβίτες και προσπαθούν να αλλάξουν την επικοινωνία. Δεν απάντησε σε τίποτα και ήρθε να μας υποδείξει και τι θα ρωτάμε, θρασίμι, ε θρασίμι! Αντε να πας στον βούρκο σου», φώναζε από το έδρανό του…

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι «στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα» και παραπέμποντας στο άλλο ζήτημα που συζητήθηκε στην Ολομέλεια, τις τηλεοπτικές άδειες. «Οπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες  -και αναφέρομαι στην απόφαση των τηλεοπτικών αδειών- και κάνουμε τα απαραίτητα έτσι και εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας. Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια της πολιτείας να βρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον», είπε

Ξανά απάντησε ο κ. Κεγκέρουγλου. «Εσείς είστε κανονικός υπουργός προπαγάνδας» σχολίασε. «Εγώ δεν ανέφερα τίποτα για την ανεργία. Εσείς τα είπατε και καλά κάνατε. Ξεχάσατε να πείτε ότι αυξήθηκε η ωριαία απασχόληση αυξήθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι και πάρτε τα επίσημα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ. Δεν θα αλλάξει η εικόνα αν η πολιτεία δεν φροντίσει να συνδέσει την ανάπτυξη με την εργασία. Ομως έκανα συγκεκριμένη ερώτηση. Μια άλλη ημέρα θα σας κάνω ερώτηση για την ανεργία αν και νόμιζα ότι με το θέμα αυτό ασχολείται η κυρία Αχτσιόγλου». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...