341
Η Ολγα Κεφαλογιάννη στη δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου | Menelaos Myrillas / SOOC

Κεφαλογιάνη: «Είχα συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτισμού»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 19:04
Η Ολγα Κεφαλογιάννη στη δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κεφαλογιάνη: «Είχα συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτισμού»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 19:04

Η απόφαση της Ολγας Κεφαλογιάννη να αρνηθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού σχολιάστηκε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες (δείτε εδώ).

Αρκετά 24ωρα μετά, το πρωί της Παρασκευής, ήρθε και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Κεφαλογιάννη σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την κατανομή των υπουργείων. Η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τη θέση της υπουργού Πολιτισμού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN TV αναφέρθηκε και στην άρνησή της να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού που της πρότεινε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι θα βοηθήσει πλέον το έργο της κυβέρνησης από τη θέση του βουλευτή. Αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην νέα υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Είναι εξάλλου γνωστό ότι οι κυρίες Κεφαλογιάννη και Μενδώνη διατηρούν άριστες σχέσεις και είχαν στενή συνεργασία στο παρελθόν.

«Εχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ηταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Εχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για τα κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους. Υπήρχε και αντιπολιτευτικό έργο και ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Ημουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σε αυτόν τον χώρο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλογιάννη, τονίζοντας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κρίνει και αποφασίζει ποιος πηγαίνει πού.

«Ο Πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Ενα υπουργείο όπου είχα θητεύσει από το 2012-2015. Εγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου που είχε μετρήσιμα αποτελέσματα και θεωρώ ότι είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στο υπουργείο Τουρισμού, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Οταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί και εμείς να κάνουμε κάτι άλλο» συνέχισε.

Κλείνοντας, η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε: «Είμαι βουλευτής καθώς με τίμησαν οι Αθηναίοι με την ψήφο τους. Είμαι παρούσα στη μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...