479
Ό,τι απέμεινε από ένα σπίτι στη Ζήρεια της Αχαΐας | Stringer / SOOC

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τη φωτιά στην Αχαΐα, τα μπάνια του Μητσοτάκη και το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 21:38
Ό,τι απέμεινε από ένα σπίτι στη Ζήρεια της Αχαΐας
|Stringer / SOOC

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τη φωτιά στην Αχαΐα, τα μπάνια του Μητσοτάκη και το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 21:38

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Αχαΐα με τους πολλούς τραυματίες και τα δεκάδες καμένα σπίτια, μια φωτογραφία του Πρωθυπουργού από την παραλία και μια πολιτικά εμπρηστική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν έναν τοξικό συνδυασμό για το πολιτικό σύστημα εν μέσω καύσωνα και στην καρδιά του καλοκαιριού:

Η κυβέρνηση θυμήθηκε το Μάτι και τον κ. Τσίπρα στις περιβόητες διακοπές στο κότερο μετά από εκείνη την εθνική συμφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεγάλες ευθύνες για την ολιγωρία στη φωτιά της Αιγιαλείας και τη διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη» και χαρακτήρισε «απογοητευτικό θέαμα» τη σέλφι του κ. Μητσοτάκη από παραλία στα Χανιά, ενώ έχει καεί «η μισή Αχαΐα».

Η πυρκαγιά στην Αχαΐα είναι ένα θέμα. Φυσικά δεν κάηκε η μισή Αχαΐα, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτισαν ως συνήθως. Οι φωτογραφίες, την ίδια ημέρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραλία στα Φαλάσαιρνα που κυκλοφόρησαν ευρέως την Κυριακή, είναι ένα δεύτερο θέμα. Ο Πρωθυπουργός ήταν από την Παρασκευή σε περιοδεία στην Κρήτη για ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας και απήλαυσε τη θάλασσα για ένα διήμερο —ωστόσο ο συνδυασμός αυτών των εικόνων με τις καταστροφικές φωτιές έδωσαν ευκαιρία στην αντιπολίτευση για μικροπολιτική.

Το πώς σχολίασαν τις εν λόγω φωτογραφίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι ένα τρίτο θέμα. Η Κουμουνδούρου σχολίασε ότι: «Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες».

Ο δε κ. Τσίπρας σχολίασε:

Έτσι, δεν άργησε και το σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο» ανέφεραν κυβερνητικές «πηγές» σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για να συνεχίσουν:

«Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. 

»Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κάτι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά».

Μάλιστα οι «πηγές» είχαν και υστερόγραφο: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαΐας των 3.272.000 στρεμμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...