262
Σκουρλέτης και Γιαννακοπούλου στη Βουλή την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Καβγάς Σκουρλέτη – Γιαννακοπούλου στη Βουλή με… «Ελβετούς» και «γερμανοτσολιάδες»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 14:25
Σκουρλέτης και Γιαννακοπούλου στη Βουλή την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Καβγάς Σκουρλέτη – Γιαννακοπούλου στη Βουλή με… «Ελβετούς» και «γερμανοτσολιάδες»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 14:25

Η μάχη για τον χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής διεξάγεται πλέον για κάθε αφορμή. Και θέατρο τέτοιων πολιτικών αψιμαχιών ήταν, την Τετάρτη, η αίθουσα της Ολομέλειας, όπου, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΦΚΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη γνωστή, κοινοβουλευτικά συμβολική όσο και στείρα, ένσταση αντισυνταγματικότητας –και η άρνηση του ΚΙΝΑΛ να την στηρίξει προκάλεσε έναν καβγά μεταξύ Πάνου Σκουρλέτη και Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, εξήγησε πως «δεν χρειάζεται να εγείρουμε και ζητήματα συνταγματικής φύσης για να αναδειχθεί το λάθος της ουσίας των ρυθμίσεων» και ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών» στην ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Τη στάση του ΚΙΝΑΛ σχολίασε σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την ελβετική!

«Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι “πεδινοί”, οι “ορεινοί” και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι “Ελβετοί”, οι άχρωμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, για να του απαντήσει ενοχλημένη η κυρία Γιαννακοπούλου ότι το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα γίνει βολικό του στήριγμα.

Απέδωσε μάλιστα τα «καρφιά» Σκουρλέτη στην δημοκοπική πίεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ (η τελευταία δημοσκόπηση, της Marc στον ANT1, έδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα 21% ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι πια στο 14,6%).

«Πάρτε το απόφαση κ. Σκουρλέτη ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν πρόκειται να βρείτε», είπε η κυρία Γιαννακοπούλου, απευθυνόμενη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει: «Τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις θυμηθήκατε οψίμως στον ΑΣΕΠ του Αναστάση Πεπονή, ενώ πριν μας λέγατε ότι καταστρέψαμε τη χώρα όταν μας λέγατε “γερμανοτσολιάδες”» του υπενθύμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...