293
Πολάκης και Ξανθός την εποχή που «μοιράζονταν» τα υπουργικά έδρανα και το υπουργείο Υγείας | George Vitsaras / SOOC

Καβγάς Πολάκη – Ξανθού για τους εμβολιασμούς: «Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου…»

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 12:13
Πολάκης και Ξανθός την εποχή που «μοιράζονταν» τα υπουργικά έδρανα και το υπουργείο Υγείας
|George Vitsaras / SOOC

Καβγάς Πολάκη – Ξανθού για τους εμβολιασμούς: «Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου…»

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 12:13

Ολα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Ή μάλλον όλα ξεκίνησαν πολύ πιο πριν, από τότε που ο Παύλος Πολάκης αναδείχθηκε σε αγαπημένο βουλευτή του Αλέξη Τσίπρα και του επιτρέπονταν τα πάντα, ακόμα και να αμφισβητεί στη Βουλή τα εμβόλια κατά της Covid-19 –αλλά ας πούμε ότι η νέα αφορμή δόθηκε από τον μειλίχιο κ. Ξανθό.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός είπε στη συνέντευξή του στη «Θεσσαλία» ότι «είναι σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθολικού εμβολιασμού… Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισημία» και προσέθεσε πως «υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία».

Η τοποθέτηση του κ. Ξανθού αδειάζει βέβαια και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στη συνέντευξή του στο Open, όταν και ανακοίνωσε τον εμβολιασμό του κ. Πολάκη, είπε ότι δεν υπήρχε αμφισβήτηση του εμβολίου από πλευράς του «αψύ» Σφακιανού, απλώς ότι είχε πει ότι θα το κάνει Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, όπως και έκανε. Τώρα ο πρώην υπουργός Υγείας λέει ότι ο κ. Πολάκης είχε διαφορετική τοποθέτηση χωρίς επιστημονική βάση.

Φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιδράσει, αντέδρασε όμως ο κ. Πολάκης, ο οποίος σε μία –τι άλλο;– ανάρτηση στο Facebook, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον κ. Ξανθό, αλλά φωτογραφίζοντάς τον, έγραψε:

«Η επιστήμη
Της επιστήμης
Την επιστήμη
Ω επιστήμη….

Δηλαδή να πιστεύουμε…Τον Τσιοδρα ,το Μαγιορκίνη,το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!!!

…..Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου……

Έτσι ,κάτι σκέφτηκα…γιατί είδα μια συνέντευξη,που δόθηκε στον επαρχιακό τύπο και την αναπαράγουν σήμερα…..»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News