430
Πρωήν vs νυν για το θάνατο της άτυχης καθηγήτριας στο ασθενοφόρο | SOOC/CreativeProtagon

Καβγάς Κικίλια – Πολάκη για τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας στο ασθενοφόρο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 12:16
Πρωήν vs νυν για το θάνατο της άτυχης καθηγήτριας στο ασθενοφόρο
|SOOC/CreativeProtagon

Καβγάς Κικίλια – Πολάκη για τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας στο ασθενοφόρο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 12:16

Την αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προκάλεσε η είδηση του θανάτου 52χρονης καθηγήτριας (συζύγου υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος) κατά τη διακομιδή της από τον Πύργο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Εμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηνταχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ οδον απο Πύργο προς Γιαννενα.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ,ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ;;;;;;
Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς απο τον Απρίλιο!!!!», έγραψε σε ανάρτησή του πρώην υπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας που -όπως κατήγγειλε- δεν αξιοποίησε τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να σωθεί η 52χρονη καθηγήτρια.

Ειμαι στα Σφακια .Εμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηνταχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Zondag 6 oktober 2019

H 52χρονη που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, αρχικά κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας το μεσημέρι του Σαββάτου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έδειξε να συνέρχεται όμως λόγω της σοβαρότητα της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της. Είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ Ρίου επέβαλε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο.

Στις 18.30 το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της ασθενούς επιδεινώθηκε δραματικά και παρά τις προσπάθειας της γιατρού που τη συνόδευε μαζί με τους διασώστες, τελικά άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Η παρατήρηση Πολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συνέστησε λιγότερα λόγια και περισσότερη ντροπή στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, με δεδομένο μάλιστα ότι ήταν αυτή που έκλεισε την καρδιοχειρουργική κλινική Ρίου (με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η μεταφορά της 52χρονης στο Π.Ν. Ιωαννίνων).

Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν…

Geplaatst door Vassilis Kikilias op Maandag 7 oktober 2019

«Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.
-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.
-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός για να προσέσει στο υστερόγραφο:

«Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας. Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...