383
Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Μετά δεν υπήρξαν τόσα χαμόγελα... | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/CreativeProtagon

Καβγάς Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τους εκπαιδευτικούς με πτυχία κολεγίων

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:27
Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Μετά δεν υπήρξαν τόσα χαμόγελα...
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/CreativeProtagon

Καβγάς Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τους εκπαιδευτικούς με πτυχία κολεγίων

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:27

Η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικά αποφοίτησης κολεγίων, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του πρώην υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Αφορμή ήταν η συζήτηση που άρχισε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση της διάταξης για τα πιστοποιητικά κολεγίων, κάνοντας λόγο για τορπίλη στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, με πιστοποιητικά κολεγίων που είναι μικρού κύρους.

‘Αμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, τονίζοντας ότι αυτά που σήμερα καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα εφάρμοσε πλήρως όταν ήταν κυβέρνηση, διορίζοντας εκπαιδευτικούς με πιστοποιητικά κολεγίων.

«Αυτό που κάνει το υπουργείο Παιδείας σήμερα με τη νομοθετική ρύθμιση, είναι αυτό που προβλεπόταν και ίσχυε, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει στην κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας για τη δυνατότητα συμμετοχής υποψηφίων, κατόχων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων. Αποδεικνύει το σεβασμό της χώρας στο δίκαιο της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το υπουργείο υποβάλλει το σχέδιο νόμου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και λίγο πριν τις εκλογές, τροποποίησε το πλαίσιο που ίσχυε για τον διορισμό ή πρόσληψη εκπαιδευτικών μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, προκαλώντας την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απείλησε με παραπομπή την Ελλάδα γιατί δεν προέβλεπε την ισότιμη αναγνώριση των πτυχίων.

Ακόμα, η υπουργός διάβασε και κατέθεσε πίνακες 2018-2019 με προσλήψεις εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με πτυχία από κολέγια, τονίζοντας ότι η προκήρυξη έγινε από τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Τέσσερα χρόνια εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κανονικότατα όλες τις ρυθμίσεις για τα κολέγια», ανέφερε.

«Αν ίσχυε αυτό τότε γιατί σήμερα φέρνετε νόμο;» αντέτεινε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας για ανακρίβειες και ότι ψεύδεται. «Πάρτε πίσω τη διάταξη αν έχετε δημοκρατική συνείδηση, και να γίνει διάλογος», επέμεινε.

«Είναι εντυπωσιακό αυτό, να κατακεραυνώνετε σε όλους τους τόνους αυτό που εσείς φέρατε. Εφαρμόσατε όλες τις ρυθμίσεις για τα κολέγια με υπογραφή του κ. Γαβρόγλου μέχρι το 2018, και ξαφνικά το 2019, προεκλογικά κόπτεστε ότι το καταργήσατε», σχολίασε η υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...