204
Το εργοστάσιο της επιχείρησης έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ | Intime/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Καβάλα: Ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της η επιχείρηση-εστία κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 08:03
Το εργοστάσιο της επιχείρησης έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ
|Intime/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Καβάλα: Ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της η επιχείρηση-εστία κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 08:03

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών της γνωστοποίησε η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα όπου βρέθηκαν τα 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης Μαριάννα Δημέλη τονίζεται μεταξύ άλλων:

«H βιομηχανική μονάδα της εταιρείας Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ, με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πίστη στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 ανέστειλε την λειτουργιά της.

» Με τη γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η εταιρεία διενέργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφούμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της επιχείρησης τονίζεται ότι γνωρίζει πως η αναστολή λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τονίζει όμως ότι «η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων» της επιχείρησης.

Η εταιρεία επισημαίνει ακόμη ότι «ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές. Επίσης, ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα».

«Η επαναλειτουργία της εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση, «θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News