307
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος περί ηρωισμού στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | Youtube

Κατρούγκαλος: Ηρωικό το εξάμηνο της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» – τι έγινε με τις δραχμές στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 13:07
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος περί ηρωισμού στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|Youtube

Κατρούγκαλος: Ηρωικό το εξάμηνο της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» – τι έγινε με τις δραχμές στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 13:07

Τι και αν πληθαίνουν οι δηλώσεις αυτοκριτικής από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ και εδώ) για τον τρόπο που η κυβέρνηση της Πρώτη Φορά Αριστεράς έπαιξε τις τύχες της χώρας το α’ εξάμηνο του 2015.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βγήκε να πει στον ΣΚΑΪ ότι ήταν ένα «ηρωικό εξάμηνο» κατά το οποίο η καθ’ ομολογίαν Βούτση ανέτοιμη κυβέρνηση «έδωσε μάχη για τον ελληνικό λαό», μέχρι που τον έφερε στο χείλος της καταστροφής.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ένα ηρωικό εξάμηνο, δώσαμε τη μάχη για τον ελληνικό λαό. Ήταν μία μάχη εναντίον της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, ήταν μάχη για την Ευρώπη. Σωστά την δώσαμε και σωστά κάναμε τον συμβιβασμό τον Ιούλιο του 2015 γιατί στην άλλη άκρη της ζυγαριάς ήταν η καταστροφή της χώρας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Εξωτερικών, χωρίς πάντως να πει οτιδήποτε για τον… «στρατηγό» της μεγάλης μάχης, Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο έχουν «φορτώσει» τα πάντα οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου (περισσότερα εδώ).

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος όμως θέλησε να απαντήσει και στις δηλώσεις Στουρνάρα (εδώ) για τα περί δραχμής και… εκτυπωτηρίων στη Ρωσία.

Ο βουλευτής  διέψευσε την πληροφορία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε προσπαθήσει να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λέτε να μείναμε στην Ευρώπη γιατί τελείωσε το μελάνι στα ρωσικά τυπογραφεία;»

H αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είπε κάτι καινούργιο κατά την παρουσίαση του πολυσυζητημένου βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» όταν αναφέρθηκε στο αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία το καλοκαίρι του 2015 να τυπωθούν δραχμές.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επικαλεστεί την «περίφημη» συνομιλία του Φρανσουά Ολάντ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούλιο του ’15, η οποία μεταφέρθηκε από τους γάλλους δημοσιογράφους Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ στο πολύκροτο βιβλίο «Un Président ne devrait pas dire ça…» («Αυτά που δεν πρέπει να λέει ένας πρόεδρος») τον Οκτώβριο του 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...